avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL-D avantaje si dezavantaje
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL-D avantaje si dezavantaje

Buna ziua,

Doresc sa-mi inregistrez o firma exclusiv pentru prestarii servicii (antreprenoriat magazin), dar inca sunt in ceata referitor la SRL-debutant.
O sa am decat un angajat si acela full-time ar mai exista posibilatea de a angaja un al doilea part-time, dar nu cred ca-mi va permite bugetul; din cate am citit eu pentru a beneficia de SRL-d ar trebui sa am 2 angajati pt. 3 ani sau conditia aceasta este doar daca solicit acei bani ue ( 10.000EUR ).
Ca intreprinzator debutant as avea cateva facilitati legate de taxele la stat pentru angajati ceea ce m-ar ajuta foarte mult acum fiind la inceput.

Am mai auzit un zvon cum ca daca as opta pentru cei 10.000EUR as putea sa-mi platesc "garantia" pusa pentru preluarea magazinului si plata fizica a angajatilor, e posibil ?

Ce ma sfatuiti sa aleg SRL sau SRL-deputant, ce as risca daca as merge pe SRL-d ?

Multumesc,

Cu stima,

Marius C.
Cel mai recent răspuns: Flavius1984 , utilizator 14:08, 13 Noiembrie 2011
La inceputul anului au fost alocati bani ptr startup tineri in cuantum de 10.000 euro alocati de stat si pana la 80.000 euro cu posibilitate de la banca.
Programul este finalizat din cate stiu eu, bugetul alocat a fost cheltuit in urma unui concurs unde mai multe planuri de afaceri au fost selectate si finantate din acest buget.

TE AJUTA SUB FORMA CA DISPUI DE FINANTARE EXTERNA SRL-D (dar repet, stiu ca pe anul acesta sa cheltuit bugetul alocat)

Daca nu dispui de finantare mai poti apela la banca ptr start -up ( se va cere bilant pe care nu il ai sau o alta firma sa vina in garantie ), daca problema ta o reprezinta finantarea.

Legat de taxe mai mici ptr angajati se poate daca ai in vedere ca societatea pe care o vei deschide sa o constitui ca unitate protejata.

Lasa-mi un msj privat aici pe avocatnet. ro si discutam , subiectul este unul destul de lung de discutat.


Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2011
Flavius1984, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar angajati la srl-d? fadidraghici fadidraghici Buna ziua, Am inteles ca sunt obligat sa am 2 angajati cu contract de munca pe perioada nederminata in caz ca am un SRL-D. Pot sa fiu eu unul dintre ... (vezi toată discuția)
Scutire cas angajator onimada onimada Buna ziua! In cazul unui SRL-D cu doi angajati unul part time si altul cu norma intreaga angajatorul beneficiaza de scutirea la plata a cas-ului indiferent ... (vezi toată discuția)
Srl - d anairam_unid anairam_unid Buna ziua Pentru un SRL-D care sunt contributiile care nu se platesc?(CAS,CASS,SOMAJ,FOND GARANTARE,ACCIDENTE IN MUNCA,CCI?) Stie cineva mai multe ... (vezi toată discuția)