Autostradă printre vile pe Valea Prahovei
Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc pretinde că s-a întâlnit deja cu Banca Mondială pentru autostrada București-Brașov. El a convocat la minister inclusiv primarii din localitățile prin a căror vecinătate va trece autostrada. Cuc speră însă să nu mai apară case acolo unde terenul este rezervat pentru proiect. Lucru greu cum studiul de fezabilitate a fost făcut în urmă cu 11 ani.
Autostrada București - Brașov este prioritară pentru infrastructura rutieră din România, a precizat miercuri ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care a convocat primarii din zonele care urmează să fie tranzitate de aceasta.
Ministrul Transporturilor le-a adus la cunoștință reprezentanților autorităților locale din județele Prahova și Brașov că ieri a avut deja o primă întâlnire cu reprezentanții Băncii Mondiale pe această temă: “Așa cum bine știți, decizia la nivel guvernamental este să construim Autostrada București – Brașov, cu sprijinul Băncii Mondiale. Putem spune că acest proiect se numără printre prioritățile absolute de infrastructură rutieră, așa că insist să îl tratați și dumneavoastră cu cea mai mare seriozitate”.
Numărul insolvențelor, în creștere în primele opt luni
În perioada ianuarie-august 2017, numărul societăților comerciale și persoanelor fizice autorizate intrate în insolvență a crescut cu 5,55%, comparativ cu perioada similară din 2016. Este vorba de 5.758 de unități, după cum reiese din datele publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului.
Cea mai mare creștere a numărului firmelor intrate în insolvență se găsește în București: 10,33%. În primele opt luni din 2017, au tras obloanele în Capitală 1.228 de agenți.
Bucureștiul este urmat de județele Iași și Bihor.
Cele mai multe insolvențe au fost înregistrate în comerțul cu ridicata și cu amănuntul, repararea autovehiculelor și motocicletelor.
De asemenea, un număr de 10.043 firme și-au suspendat activitatea, iar 18.185 s-au dizolvat.
Efectele furtunii. Distribuitori de energie amendați de ANRE
Distribuitorii de energie care nu au reluat la timp alimentarea cu energie electrică în zonele afectate vor fi amendați. Anunțul a fost făcut de șeful ANRE.
Companiile care nu au reluat alimentarea cu curent în termen de 48 de ore în mediul urban și 72 de ore în mediul rural, termenele limită pentru situații de acest fel, vor fi amendate cu câte 200.000 de lei pentru fiecare linie nepusă în funcțiune.
Sute de localități au rămas fără energie electrică în urma furtunii din vestul țării.
„Am demarat la Enel și Electrica o acțiune de verificare, să vedem dacă au respectat prevederile legale, potrivit cărora trebuie să alimenteze toți consumatorii din mediul urban în 48 de ore, iar pe cei din mediul rural în cel mult 72 de ore de la producerea evenimentului, în cazul unei furtuni deosebite, cum a fost cea de duminică. Acolo unde nu s-a respectat această prevedere, vom aplica o amendă de până la 200.000 de lei pentru fiecare zonă care nu este alimentată”, a spus șeful ANRE, Niculae Havrileț.
Comentarii articol (0)