Comisia Europeană cere României să își pună gazele la bătaie
Comisia Europeană nu este de acord ca cel puțin 70% din gaze să fie tranzacționate pe bursă, spune Niculae Havrileț, șeful Autorității de Energie.
Comisia Europeană a transmis autorităților române o scrisoare în care avertizează că se poate trece la o nouă etapă în procedura de infringement declanșată împotriva României pentru blocarea exporturilor de gaze, dacă Parlamentul aprobă obligația ca 70% din gaze să fie tranzacționate pe bursă, a declarat, joi, Niculae Havrileț, președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), în cadrul audierilor din comisia parlamentară de anchetă a activității ANRE, informează Agerpres.ro.
Aceasta în contextul în care, pe 4 octombrie, Comisia de industrii și servicii din Camera Deputaților a avizat pozitiv legea de aprobare a OUG 64/2016, iar unul dintre amendamentele votate instituie obligația ca 70% din gaze să fie tranzacționate pe bursa OPCOM.
Ce s-a ales din promisiunile privind autostrăzile pe 2017
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va putea deschide în acest an cel mult 30 de kilometri de autostradă, aceasta fiind însă o prognoză optimistă.
Surse informate din cadrul CNAIR afirmă însă că mai toate loturile au probleme și că, prin urmare, nu vom vedea niciun kilometru nou. Acesta ar fi al doilea an în care nu se deschide niciun kilometru. Excepție face o porțiune de 15 kilometri la care lucrările au fost terminate anul trecut. Acum ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, își face merit personal din acești kilometri.
Dar să vedem care erau promisiunile în martie 2017, după cum arătau acestea într-un interviu acordat de ministru presei. ”În anul 2017 sunt estimaţi a fi deschişi traficului aproximativ 90 km de autostradă, după cum urmează: Autostrada Bucureşti-Ploieşti (3,325 km); Autostrada Sebeş-Turda, Lotul 3 (12,450 km); Autostrada Sebeş-Turda, Lotul 4 (16,3 km); Autostrada Lugoj-Deva, Lotul 2 (15 km); Autostrada Lugoj-Deva, Lotul 3 (21,141 km); Autostrada Lugoj-Deva, Lotul 4 (22,140 km)”, spunea Cuc într-un acordat ziarului România Liberă.
Sunt șanse însă? Mici, spun ingineri de drumuri din cadrul CNAIR, consultați de Digi24.ro, sub protecția anonimatului.
Un salariat din cinci la CE Hunedoara își pierde slujba de sărbători
Complexul energetic va da afară în luna decembrie peste 20% din salariați.
Astfel, potrivit planului de disponibilizare al CE Hunedoara, 1.086 de salariați ai companiei vor fi disponibilizați în ultima lună a anului, din care 486 de la 18 decembrie și 590 de la 30 decembrie 2017. Aceasta înseamnă aproape 21% din efectivul total de 5.183 de salariați al Complexului, potrivit Profit.ro.
Compania deține două electrocentrale (Deva și Paroșeni), precum și patru mine, respectiv Lonea, Livezeni, Vulcan, Lupeni.
Cei circa 1.100 de angajați care vor fi puși pe liber urmând să primească și venit de completare pe lângă ajutorul de șomaj, pentru care Guvernul va aloca în total suma de 28,2 milioane lei, din care 172.000 lei în decembrie 2017.
Comentarii articol (0)