Săptămâna trecută, în presa centrală au apărut o serie de articole referitoare la renașterea impozitului pe bacșiș, măsură fiscală ce a fost în vigoare acum câțiva ani, dar pentru o foarte scurtă perioadă de timp, în iulie 2015 fiind eliminată. Unele dintre articole făceau referire chiar la un presupus proiect de act normativ care s-ar afla deja în lucru la minister.
Totuși, MFP a dezmințit acest lucru, potrivit unui comunicat de presă remis luni redacției noastre.
"În cadrul departamentelor Ministerului Finanțelor Publice nu există un proiect sau un draft de proiect cu privire la impozitarea bacșișului în acest moment. În cursul săptămânii trecute, o serie de operatori economici și-au exprimat dorința revenirii la reglementări privind evidența contabilă și modul de distribuire a acestuia, în cadrul unui eveniment la care au participat și reprezentanți ai Ministerului Finanțelor Publice", scrie în comunicatul ministerului.
Așadar, impozitarea bacșișului nu este, la acest moment, printre grijile celor din MFP. Totuși, așa cum atrag atenția și cei de la minister, bacșișul nu scapă printre rândurile legislației fiscale. Bacșișul încasat de chelner sau alt tip de salariat este considerat venit din altă sursă și impozitat, potrivit Codului fiscal, cu 16%.