Parte din autostrada Sibiu - Orăştie, ameninţată de alunecări de teren
Zece kilometri din autostrada Sibiu-Orăștie se află sub ameninţarea alunecărilor de teren. Filmările Digi24 arată că în versanții instabili au apărut șanțuri adânci, iar pământul se surpă la fiecare câțiva metri. Versanții au rămas nestabilizați după ce statul român, nemulțumit de calitatea lucrărilor, a reziliat contractul cu firma din Italia care se ocupa de proiect.
La doar un an după ce constructorul a părăsit zona, se văd urmele unor alunecări de proporţii.
Sătenii din Aciliu spun că terenul aici a fost mereu instabil. De când cu lucrările la autostradă, au început să fie afectate și casele, și drumul.
Specialiştii militează pentru împădurirea terenului.
Nouă metodă de spart conexiunile wireless. Dispozitivele Android, cele mai afectate
Securitatea conexiunilor wireless a fost compromisă. Sunt afectate toate dispozitivele, de la routere, la smartphone-uri şi televizoare, potrivit unor oamenilor de știință olandezi.
Cercetătorii din domeniul securităţii cibernetice anunţă că au descoperit o problemă a conexiunilor wireless care face posibilă interceptarea şi manipularea datelor transferate prin acest protocol, potrivit News.ro.
Oamenii de ştiinţă au făcut publice detaliile problemelor de securitate pe care le-au descoperit în cadrul conexiunilor Wi-Fi. Aceştia au creat un site special care explică şi exemplifică breşele de securitate şi atacarea lor.
Problemele de securitate descoperite îşi au originea chiar în standardul Wi-Fi folosit de sute de milioane de dispozitive la ora actuală, precum routere, telefoane mobile, televizoare şi orice ar putea intra în sfera lărgită a IoT (internet of things).
Caracterizate de către cercetători drept devastatoare pentru conexiunile Wi-Fi, problemele se securitate descoperite afectează toate marile sisteme de operare, la Windows, Linux şi macOS, până la Android şi iOS.
Investițiile străine, mai mici cu o cincime în primele opt luni din acest an
Investițiile străine directe au scăzut cu 18,56% în primele opt luni din acest an, comparativ cu perioada similară din 2016, la 2,518 miliarde de euro, potrivit datelor Băncii Naționale a României (BNR), publicate luni.
"Investițiile directe ale nerezidenților în România au însumat 2,518 miliarde de euro (comparativ cu 3,092 miliarde de euro în perioada ianuarie - august 2016), din care participațiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au însumat 2,804 miliarde de euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă negativă de 286 milioane euro", se spune în comunicatul BNR, potrivit Agerpres.ro.
Numărul firmelor cu capital străin nou înființate a crescut, în primele opt luni din acest an, cu 12%, comparativ cu perioada similară a anului precedent, la 3.951 de unități, reiese din datele Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC).
Cele 3.951 de societăți noi aveau un capital social subscris în sumă totală de peste 34,1 milioane de dolari, în creștere cu 14,4% comparativ cu ianuarie - august 2016.
Comentarii articol (0)