Decizie: Prețul gazelor investigat de ANRE și Consiliul Concurenței
După ce a asistat impasibilă la creșterea prețului la gaze, Autoritatea Națională de Reglementare în Energie va investiga creșterea.
Comisia parlamentară privind activitatea Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE) va solicita Consiliului Concurenței și reglementatorului realizarea unei investigații pe piața gazelor, din care să reiasă dacă producătorii au avut prețuri corecte în acest an, după liberalizarea de la 1 aprilie, a declarat, joi, deputatul Iulian Iancu, președintele Comisiei, în cadrul audierilor. informează Agerpres.ro.
Deputatul a făcut propunerea de a se trimite o scrisoare în acest sens celor două instituții.
"Vrem să vedem care a fost modul în care producătorii au stabilit prețul în anul 2017, ce argumente au avut, ce instrumente de piață au fost folosite pentru tranzacțiile de gaze, precum și dacă prețul este corect, competitiv și bazat pe regulile stabilite de ANRE'', a spus Iancu.
Anterior, în cadrul acelorași audieri, directorul general al Engie România, Eric Stab, declarase că prețul gazelor vândute de producători a crescut de la 60 de lei pe MWh, cât era la 1 aprilie, până la 105 lei în prezent.
Alimentarea cu electricitate, mai greoaie decât în Africa
Banca Mondială ne plasează pe poziția 147 din 187 la ușurința racordării la rețeaua de electricitate și pe poziția 150 la obținerea autorizațiilor de construire.
Potrivit raportului Băncii Mondiale, România a făcut progrese în domeniul plății taxelor, indicator la care se clasează pe locul 42 la nivel mondial, cu opt poziții mai sus decât anul trecut. Cel mai semnificativ declin a fost la indicatorul "obținerea autorizațiilor de construire", unde țara noastră a pierdut 55 poziții, clasându-se pe locul 150, față de 95 anul trecut.
Adio Facebook, dacă nu ai 16 ani! Legea care va adânci conflictul între generaţii
Adio Facebook, dacă nu ai împlinit încă 16 ani şi nu reuşeşti să-ţi convingi părinţii să îşi asume ce faci online! Legea Comisiei Europene va intra în vigoare anul viitor. Niciun site nu le va mai permite copiilor să se înregistreze fără ştiinţa părinţilor. Patronii afacerilor online sunt ameninţaţi cu amenzi usturătoare. Copiii se plâng că legea le fură toată intimitatea.
„În ceea priveşte prelucrarea datelor minorilor, articolul 8 din Regulament prevede că această operaţiune este legală dacă copilul are cel puţin vârsta de 16 ani”.
Administratorii vor trebui să ceară acord de la părinţi înainte să le permită minorilor care nu au împlinit încă 16 ani să le acceseze site-ul. Cine nu se respectă legea riscă amenzi de până la 20 milioane de euro.
În momentul de faţă, cele mai multe site-uri nu au niciun fel de protecţie pentru copii. În cel mai bun caz, un mesaj automat îi întreabă dacă sunt majori sau nu. Dai click pe "DA" şi îţi vezi de treabă. Specialiştii spun, însă, că soluţii există.
Bogdan Manolea - expert în tehnologie şi internet: „Poţi să îl obligi din momentul în care deschide contul să dea şi adresa de mail a părinţilor şi părinţii fie văd un raport digital, fie chiar să printeze un document pe care să-l trimită scanat.”
Comentarii articol (0)