De ce sunt milenialii mai defavorizați decât generația părinților, deși sunt mai bine pregătiți
Cea mai mare parte dintre mileniali fac mai multe eforturi să câștige bani și să-și găsească slujbe bune decât generația părinților, în ciuda pregătirii lor superioare, este concluzia unui studiu realizat de banca elvețiană Credit Suisse și citat marți de Reuters.
Milenialii, tinerii născuți între 1982 și 2000, potrivit Institutului de Statistică american și care au acum vârste cuprinse între 35 și 17 ani, se confruntă cu reguli mai aspre de creditare, prețuri în creștere ale locuințelor și o mobilitate financiară mai mică, precizează studiul, scrie Agerpres.
''În contextul în care generația 'baby boomers' deține cele mai multe slujbe bine plătite și cele mai multe locuințe, milenialii au mai puține realizări decât părinții lor la aceeași vârstă, în special în ceea ce privește veniturile, locuințele și alți indicatori ai bunăstării'', se precizează în studiul anual Global Wealth al băncii elvețiene, publicat marți.
Efectul acestei stări de fapt este că doar cei care au multe realizări pe plan profesional și cei care lucrează în domenii profitabile precum tehnologia sau domeniul financiar au perspective mai bune decât părinții lor.
Avertisment. Benzina și motorina se scumpesc din nou
Până la sfârşitul acestei luni, benzina şi motorina se vor scumpi cu cel putin 4% faţă de preţurile actuale. Este estimarea specialiştilor pe baza cotaţiilor petrolului pe bursele internaţionale şi a deprecierii leului în faţa dolarului american, moneda în care se tranzacţionează ţiţeiul.
„Această scumpire a petrolului, de până în 10 procente, poate să împingă preţul carburanţilor în sus. Problema este că pe lângă petrol mai avem şi dolarul, care a crescut faţă de leu cu 1 şi ceva la sută de la începutul lunii. Deci, în total, am putea spune că în perioada următoare doar din aceste trenduri am putea vedea încă un 4%, scumpirea carburanţilor faţă de ce vedem acum”, spune Claudiu Cazacu, specialist în pieţe internaţionale.
Mihai Tudose: România are o creștere economică sustenabilă, o spun cifrele
România are o creștere economică sustenabilă, lucru demonstrat de cifrele care arată că, la un număr de salariați cu normă întreagă aproximativ egal cu anul 2008, în 2017 producem un PIB nominal cu 71 miliarde euro mai mare față de 2008, afirmă premierul Mihai Tudose.
"În trimestrul al treilea (perioada iulie - septembrie 2017), România, cu 8,6%, înregistrează cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, potrivit Eurostat. Această creștere economică este rezultatul muncii tuturor românilor și al companiilor corecte din această țară. Pentru a preîntâmpina reacția corului de bocitoare, afirm cu toată responsabilitatea că avem o creștere economică sustenabilă. O spun cifrele: cu toate că avem un număr de salariați cu normă întreagă aproximativ egal cu anul 2008, în 2017 producem un PIB nominal cu 71 miliarde euro mai mare față de 2008", a scris Mihai Tudose, marți, pe pagina sa de Facebook.
Conform datelor preliminare publicate marți de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), România a înregistrat în trimestrul al treilea al acestui an cel mai semnificativ avans al Produsului Intern Brut (PIB) dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, de 8,6%, comparativ cu perioada similară din 2016.
Comentarii articol (0)