Investiție importantă a Poștei Române pentru îmbunătăţirea serviciilor
Poşta Română îşi măreşte parcul auto cu 180 de unităţi, din care 80 de autovehicule de 3,5 tone vor intra în circulaţie săptămâna aceasta, urmând ca până la finalul lunii să fie distribuite, în ţară, restul de 100 de autoutilitare, a anunţat marţi compania.
Investiţia este de aproximativ 12,5 milioane de lei, fără TVA, iar asigurarea pentru cele 180 de autovehicule este inclusă în preţ.
„Rapiditatea şi siguranţa livrărilor sunt indispensabile pentru orice jucător important pe piaţa serviciilor poştale. Reînnoirea parcului auto este un pas hotărât în direcţia îmbunătăţirii serviciilor Companiei Naţionale Poşta Română”, a punctat directorul general al Poştei Române, Elena Petraşcu.
Oficialii companiei spun că piaţa de coletărie este într-o continuă dinamică.
„Creşterea numărului de autovehicule operate de Poşta Română reprezintă o prioritate strategică pentru companie. Până la finalul anului, flota auto a operatorului naţional de servcii poştale va depăşi 1.000 de autovehicule”, informează compania.
INS: Creştere a PIB de 8,8% în trimestrul al treilea
Institutul Naţional de Statistică (INS) a confirmat, marţi, estimările publicate la jumătatea lunii noiembrie, referitoare la creşterea de 8,8%, pe serie brută, a Produsului Intern Brut (PIB) în al treilea trimestru al acestui an, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Datele publicate în noiembrie au arătat o accelerare a creşterii economice în al treilea trimestru din 2017 faţă de al doilea trimestru, când produsul intern brut (PIB) al României a crescut cu 6,1% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, pe serie brută, informează News.ro. ”Produsul Intern Brut estimat pentru trimestrul III 2017 a fost de 23.5061 milioane lei preţuri curente, în creştere - în termeni reali - cu 8,8% faţă de trimestrul III 2016”, se arată în comunicat. În date ajustate sezonier, PIB-ul României a urcat cu 8,6% în al treilea trimestru faţă de aceeaşi perioadă din 2016, date confirmate de INS.
În ceea ce priveşte evoluţia faţă de trimestrul anterior, creşterea din al treilea trimestru din acest an a fost de 2,6%, după +2% atât în al doilea, cât şi în primul trimestru al anului, a confirmat marţi INS.
”Produsul Intern Brut - date ajustate sezonier - estimat pentru trimestrul III 2017 a fost de 214.977 milioane lei preţuri curente, în creştere - în termeni reali - cu 2,6% faţă de trimestrul II 2017 şi cu 8,6% faţă de trimestrul III 2016”, se arată în comunicatul INS. Trimestrul III din 2017 a fost al nouălea trimestru la rând de creştere economică, arată seriile INS.
În primele nouă luni ale acestui an, PIB-ul a crescut cu 7% pe serie brută şi cu 6,9% pe serie ajustată sezonier. La creşterea economiei a contribuit în special industria, cu o pondere de 23,2% la formarea PIB şi al cărei volum de activitate s-a majorat cu 7,6%. O contribuţie importantă au avut-o şi comerţul cu ridicata şi cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor; transport şi depozitare; hoteluri şi restaurante, cu o pondere de 18,2% la formarea PIB şi al căror volum de activitate s-a majorat cu 8,7%.
Ministrul Economiei: Au apărut la raft ape îmbuteliate despre care nu ştim nimic
Ministerul Economiei urmăreşte, prin revizuirea legii apelor minerale, să verifice mai bine provenienţa apelor îmbuteliate, în condiţiile în care există la raft produse despre care nu se ştie nimic, existând un risc de îmbolnăvire a populaţiei, a declarat marţi, a afirmat marţi ministrul Economiei, Gheorghe Şimon, după dezbaterile din Comisia economică, industrii şi servicii din cadrul Senatului.
Şimon a anunţat, în cadrul discuţiilor, că întregul pachet legislativ privind reglementarea sistemului de redevenţe al concesiunilor resurselor minerale, petroliere şi hidrominerale, va fi revizuit şi va fi votat în Parlament în luna februarie a anului viitor.
Ministerul are două interese prin legea apelor minerale, care vizează controlul calităţii apei şi a numărului de sticle îmbuteliate, a precizat ministrul.
„Apar la raft fel şi fel de ape îmbuteliate, aşa numitele ape de masa, despre care nu ştim nimic. Nu ştim de unde provin, nu ştim câte sticle s-au îmbuteliat. Există două riscuri: riscul îmbolnăvirii populaţiei pentru că nu cunoaştem care este calitatea apei, şi există riscul unei fraude fiscale deoarece nu ştim câte sticle se îmbuteliază”, a afirmat Şimon.
Comentarii articol (0)