Ministerul Energiei: Incidentul din Austria nu se va resimţi pe piaţa energetică românească
Ministrul Energiei Toma Petcu a convocat miercuri o întâlnire cu principalii operatori din domeniul producerii, înmagazinării şi distribuţiei de gaze naturale, în urma căreia a anunţat că societăţile din sectorul gazelor naturale sunt pregătite să asigure consumul în perioada sărbătorilor de iarnă, scrie News.ro.
În cadrul întâlnirii, ministrul Energiei a adus în discuţie şi incidentul produs marţi la terminalul de gaze naturale Baumgarten din Austria, pentru a evalua eventualele consecinţe asupra României.
„Toţi factorii prezenţi în întâlnire au fost de acord că evenimentul din Austria nu se va resimţi pe piaţa energetică românească”, arată Ministerul Energiei.
Scopul întâlnirii, care a avut loc la sediul ministerului, a fost evaluarea aplicării programului de iarnă de la începutul sezonului rece până în prezent, dar şi pregătirea perioadei sărbătorilor de iarnă.
„Am vrut să avem această întâlnire pentru a ne asigura că în perioada Crăciunului şi a trecerii în noul an toţi operatorii îşi îndeplinesc atribuţiile stabilite prin programul de iarnă. De asemenea, am vrut să corelăm prognozele meteorologilor pentru următoarele săptămâni cu datele la zi ale companiilor care produc, înmagazinează şi distribuie gaze naturale. Concluzia întâlnirii a fost că întregul lanţ de aprovizionare cu gaze funcţionează la parametrii normali, iar operatorii sunt pregătiţi să asigure consumurile mai mari specifice sfârşitului de an”, a declarat ministrul Petcu.
Doar 17 mașini noi la fiecare 100 înmatriculate
Circa 99.000 de autoturisme noi au fost înmatriculate în primele 11 luni ale anului în România, în creştere cu 14,64% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, în timp ce numărul înregistrărilor de maşini second hand a ajuns la 474.487 de unităţi, echivalentul unui salt de peste 71% raportat la intervalul de referinţă.
În intervalul ianuarie – noiembrie 2017, pe primele trei locuri la numărul înmatriculărilor de autoturisme rulate se află: Volkswagen, cu 124.533 de exemplare (+58,04% faţă de perioada ianuarie - noiembrie 2016), Opel (58.934, +31,55%) şi Ford (46.838 unităţi, +51,70%), potrivit Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), informează Agerpres.
Totodată, la capitolul vehiculelor noi, din totalul de 98.116 unităţi, cele mai multe înmatriculări au fost consemnate pentru Dacia - cu 27.424 unităţi (+9,79% comparativ cu primele 11 luni din anul anterior), Volkswagen (9.050 unităţi, +21,53%) şi Skoda (8.439 unităţi, +6,62%)
Cea mai redusă frecvenţă a înmatriculărilor de autoturisme noi s-a consemnat în luna noimebrie la: Alfa Romeo (nouă unităţi), Subaru (6), Bentley (4), Lada şi Ssang Yong (câte trei unităţi), respectiv Ferrari şi Maserati (câte o unitate).
Bitcoin este o monedă digitală creată în 2009 de către Satoshi Nakamoto. Numele „creatorului” Bitcoin este mai mult un pseudonim decât o persoană care a creat această monedă care a revoluționat modul în care funcționează industria financiară.
Cum a apărut Bitcoin
Bit+Coin. Adică o monedă din biți. În august 2008 o lucrare interesantă numită, „Bitcoin, un sistem peer to peer cu bani” a fost trimisă mai multor utilizatori interesați de criptografie. Lucrarea era scrisă de Satoshi Nakamoto, același programator(sau grup de programatori) care a(au) înregistrat în același an domeniul bitcoin.org. Identitatea lui Nakamoto este și astăzi necunoscută.
În ianuare 2009 s-a născut rețeaua iar Nakamoto a minat primul bloc, denumit blocul genetic, și a primit o răsplată de 50 de Bitcoins pentru asta.
Unul dintre primii contribuitori și susținători ai criptomonedei, care a fost și prima persoană care a tranzacționat Bitcoin, a fost programatorul Hal Finney.
Este estimat că în primele luni de la lansarea sistemului Nakamoto a minat peste un milion de Bitcoins, adică la valoarea de astăzi, aproximativ 16,5 miliarde de dolari. În 2010 și-a dat cheia de alertă și codul sursă de control programatorului Gavin Anderson, care a devenit ulterior principalul dezvoltator al rețelei Bitcoin.
Comentarii articol (0)