Veste buna pentru romani: Pretul gazelor se reduce de la 1 iulie 2016, anunta romanialibera.ro.
Pretul gazelor se va reduce, la 1 iulie 2016, cu pana la 10%, datorita evolutiei internationale a tarifelor, a declarat joi presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrilet, informeaza Mediafax.
"Pe moment, asa cum a evoluat consumul in Romania, este suficienta productia de gaze din intern. Dar, pentru perioada de iarna, noi am estimat ca din punct de vedere al sigurantei sa stabilim un minim de 3% care sa fie importat pentru consumatorii casnici. Pretul gazului la nivel international a inceput sa scada, fiind legat de pretul titeiului, ceea ce ne face sa credem ca anul viitor o sa ne intalnim pe piata cu preturi mult mai mici decat cele care sunt in acest moment. Estimam ca, de la 1 iulie (2016 - n.r.), pretul gazului, deci ne referim doar la pretul gazului din cadrul facturii, nu si la celelalte preturi asociate, poate sa scada pana la 10%", a afirmat Havrilet.
Guvernul si-a platit datoria catre FMI, dar Romania mai are de platit 5 miliarde de euro catre Comisia Europeana si Banca Mondiala, scrie adevarul.ro.
Anuntand ca Guvernul si-a platit datoria catre Fondul Monetar International (FMI), Victor Ponta a incercat sa minimalizeze adevarata dimensiune a datoriilor noastre catre finantatorii internationali.
Intr-adevar, partea guvernamentala si-a achitat "felia", dar si BNR mai are de platit - trei rate - catre FMI, iar per ansamblu Romania mai are de achitat 5 miliarde de euro catre ceilalti creditori din troica financiara. In anul 2009, Romania a angajat un imprumut de 20 de miliarde de euro, din care 13 (mai exact, 12,9) miliarde de la FMI si restul de la Comisia Europeana si Banca Mondiala.
Inmatricularile de masini second-hand au crescut cu 13% in primele opt luni. Care sunt marcile preferate, titreaza economica.net.
Inmatricularile de autoturisme second-hand au inregistrat, in Romania, o crestere de 12,67%, in primele opt luni ale anului in curs, pana la 156.885 unitati, comparativ cu aceeasi perioada din 2014, cand numarul acestora s-a situat la 139.244 de unitati, potrivit statisticii Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), consultata de Agerpres.
Datele citate releva, de asemenea, ca, la nivelul lunii august 2015, au fost inmatriculate 21.693 de autoturisme rulate, mai multe cu 8,27% fata de luna august a anului trecut, cand s-au consemnat 20.036 de unitati.
Comentarii articol (0)