Aveţi maşină, pregătiţi alţi bani de dat la stat!
Guvernul pregăteşte o nouă taxă, cu atât mai mare cu cât vehiculul poluează mai mult. Autorităţile vor să descurajeze importurile de autoturisme la mâna a doua cu impozite ce ar ajunge la 200 de euro, potrivit informaţiilor Digi24 obţinute de la grupul de lucru înfiinţat pentru noua taxă de mediu. Care, atenţie, va fi plătită de toţi proprietarii!
Noua taxă auto va fi aplicată tuturor proprietarilor de autovehicule, indiferent dacă au plătit sau nu timbrul de mediu sau orice altă taxa auto, urmând să fie calculată în funcție de gradul de poluare al maşinii.
Cristian Muntean, preşedintele Asociaţiei Serviceu-rilor Independente: „Autovehiculele foarte poluante, cum sunt cele non euro sau euro 1 vor plăti anual un impozit de 200 de euro, iar cele cu clasa de poluare euro 5 sau euro 6, 50 de euro”.
Guvernul, autorităţile locale şi companiile de consultanţă au pregătit în ultimele luni terenul pentru noua taxă. Măsura îşi propune să descurajeze importul de maşini second hand poluante. Dacă anul trecut vechimea medie a maşinilor importate depăşea cu puţin 8 ani, anul acesta depăşeşste 12 ani, spun potrivit autorităţilor.
Din patru maşini care sunt verificate la Registrul Auto Român, una este respinsă din cauza stării tehnice
Cristian Bucur, director tehnic al RAR: „Cele mai multe dintre neconformităţile constatate au vizat inslataţia electrică, cea de iluminat-semnalizare şi a fost o proporţie de 23%. Următoarea pondere, a fost de 13% şi vizează sistemul de frânare”.
Incendiu la o sondă de gaz din Satu Mare. Raed Arafat: Va dura mult până este lichidat
Pericol de explozie într-o localitate din Satu Mare, unde arde o sondă de gaz. Flăcările au izbucnit azi-noapte. Peste 30 de pompieri intervin acum.
Actualizare 8:00. Raed Arafat, coordonator Dispeceratului pentru Situații de Urgență, a declarat la Digi24 că este vorba despre „un incendiu care va dura mult până este lichidat. Există proceduri foarte specifice pentru astfel de intervenții”.
El a mai spus că nu există riscuri pentru populație, dar că „e o intervenție care poate să dureze și zile”.
„La un anumit moment incendiu se va stinge, dar în momentul în care se stinge, gazul care continuă să iasă, dacă e orice flacără, poate să ducă la apariția unei explozii, motiv pentru care, după stingere, (pompierii) se vor îndepărta și va veni personalul specializat de la Centrul economic să închidă puțul respectiv”, a declarat coordonatorul DSU.
Peste o tonă de droguri, distruse prin ardere
Mai bine de o tonă de droguri confiscate în ultimii ani în peste 500 de dosare penale au fost distruse de Poliţie.
Operaţiunea a fost făcută cu ajutorul unei firme specializate în distrugerea de substanţe periculoase. Printre aceste stupefiante arse de anchetatori erau şi 350 kilograme de frunze de khat, cu efecte asemănătoare amfetaminelor, descoperite anul trecut pe Aeroportul Otopeni. Drogurile erau ambalate în 22 de colete, aduse din Africa de un clujean. Ele trebuiau să ajungă pe piaţa neagră din Marea Britanie, valoarea acestora fiind de aproximativ 700.000 de euro.
Comentarii articol (0)