Cât câştigă statul de pe urma tichetelor de masă
Pentru fiecare leu acordat în tichete de masă, statul încasează, sub diverse forme, 40 de bani. Au un efect de multiplicare în economie foarte mare. Deşi ele sunt taxate cu impozitul pe venit cu 10%, datorită efectelor în lanţ generează mai mulţi bani şi pentru stat pe diverse căi. Şi acesta este doar un exemplu de multiplicare produsă în economie. O investiţie făcută bine şi la timpul ei se comportă la fel. Ea generează bani.
Tichetele de masă se acordă în România de aproximativ 20 de ani şi reprezintă o parte importantă a pachetului salarial pentru mulţi angajaţi. Acest sistem creşte venitul disponibil din muncă şi stimulează consumul în economia locală.
Potrivit unui studiu realizat de Academia Română pentru Asociaţia Emitenţilor de Tichete, 40% din veniturile pe care angajaţii le primesc sub formă de bonuri de masă se întorc la stat sub formă de încasări. Şi asta nu pentru că tichetele s-ar impozita cu 40%, ci pentru că acordarea lor aduce mai multe beneficii economice în lanţ.
Hackerii au creat un virus care îi ajută să intre în orice casă unde există Internet
Camerele de supraveghere instalate acasă pentru mai multă siguranţă pot deschide uşile hoţilor. Hackerii au creat un virus cu ajutorul cărora controlează aparatele. Se răspândeşte atât de repede, încât experţii în securitate cibernetică abia reuşesc să ţină pasul cu piraţii cibernetici. În trei săptămâni, numărul camerelor atacate s-a mărit de aproape 4.000 de ori în toată Europa inclusiv la noi în ţară.
Hackerii au înroşit harta lumii. Fiecare punct înseamnă un atac al noului virus botezat "De-a v-ați ascunselea". Cu ajutorul lui, piraţii informatici pun mâna pe cele mai ascunse secrete ale noastre.
Alexandru Bălan, expert în siguranţa cibernetică: „Încearcă să găsească informaţii sensibile cum ar fi poze, parole, informaţii bancare sau filmări”. Se poate ajunge până acolo încât virusul să fie folosit pentru spargerea unei case.
Cu toate că orice cameră de supraveghere are o parolă unică, aceasta poate fi spartă foarte uşor, spun specialiştii. Hackerii ajung să scaneze milioane de adrese IP. Când găseşte dispozitivul pe care vrea să îl contamineze, încearcă sute de mii de combinaţii de parole până o găseşte pe cea bună. În acel moment devin stăpânii camerei de supraveghere, iar victima nu are cum să bănuiască nimic. Atacul cibernetic poate fi oprit doar prin deconectarea aparatului şi repornirea lui. Virusul se răspândeşte însă foarte rapid.
Rata supravieţuirii în caz de cancer a crescut la nivel global
Rata de supravieţuire în caz de cancer la nivel mondial este în creştere, deşi cifrele sunt influenţate în mod disproporţionat de rezultatele optimiste înregistrate în grupul restrâns al ţărilor bogate, este concluzia unui studiu amplu publicat miercuri în revista medicală The Lancet.
Rezultatele finale au fost influenţate de datele din Statele Unite, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Finlanda, Islanda, Norvegia şi Suedia, unde şansele de supravieţuire la cinci ani după diagnostic au crescut cel mai mult. Studiul scoate în evidenţă o seamă de diferenţe geografice. Spre exemplu, femeile din Statele Unite şi Australia diagnosticate cu cancer de sân între 2010 şi 2014 aveau 90% şanse de supravieţuire după primii cinci ani, în comparaţie cu 66% în India.
Cea mai mare disparitate se înregistrează în cazul tumorilor cerebrale la copii: în Suedia, rata de supravieţuire este de 80%, în timp ce în Brazilia, este de doar 28,9%. Nu toate tipurile de cancer au înregistrat astfel de progrese. Cancerul pancreatic are în continuare o rată de mortalitate mare indiferent de zona în care locuieşte pacientul, cu o rată de supravieţuire medie mai mică de 15% în primii cinci ani.
Creşterea ratei de supravieţuire pentru alte două tipuri de cancere care pot deveni extrem de letale, plămân şi ficat, contribuie de asemenea la creşterea ratei globale.
Comentarii articol (0)