1. Oamenii de succes se trezesc de dimineață
Antreprenorii de succes se trezesc de dimineață, chiar foarte de dimineață, dacă îl luăm ca exemplu pe Richard Branson, fondatorul Virgin Group și unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă. Acesta își începe fiecare zi înainte de ora 6.00, în timp ce Tim Cook, directorul Apple se trezește în fiecare zi înainte de ora 4.00.
Persoanele care își încep devreme programul pot planifica activitățile importante de peste zi și pot beneficia de câteva ore de lucru în liniște, fără a fi distrase de telefoane, mesaje electronice sau întâlniri.
2. Oamenii de succes își fac timp pentru exerciții fizice
Fie că este vorba de o mică plimbare, de jogging sau de timp petrecut într-o sală de fitness, mulți dintre oamenii de succes alocă zilnic cel puțin 30 de minute pentru activități fizice.
Activitatea fizică constantă te păstreză într-o formă bună și îți crește capacitatea de concentrare de peste zi.
3. Timpul pentru activități intelectuale este, de asemenea, important
Oamenii de succes își rezervă între 15 și 30 de minute pemntru activități intelectuale, gândindu-se la activitățile viitoare, strategii pentru afaceri sau problemele curente.
4. Conexiunile cu alți antreprenori sunt importante
Oamenii de afaceri participă frecvent la întâlniri din sfera lor de interes, pentru a cunoaște noi idei de afaceri sau pentru a intra în legătură cu oameni interesați de aceleași lucruri. În mule situații, aceștia descoperă cu această ocazie firme debutante pe care decid să le sprijine financiar.
Prin urmare, evenimentele de profil sau conferințele informative sunt un bun prilej pentru realizarea unor conexiuni în mediul de afaceri, astfel că nici nu tu ar trebui să le neglijezi. Chiar dacă nu întâlnești oameni care să investească în afacerea ta, totuși ai putea afla felul în care alți antreprenori debutanți își planifică, dezvoltă și planifică propriile afaceri.
5. Economisește mereu o parte din ceea ce câștigi
Oamenii de succes economisesc o parte din banii pe care îi câștigă și respectă cu strictețe un buget nu doar pentru afacerile lor, ci și pentru finanțele personale.
De aceea, este important să îți stabilești cât poți economisi din câștigul lunar și să încerci să respecți acest obicei pentru o perioadă îndelungată.
În timp, vei putea utiliza această mică rezervă pentru cheltuieli neprevăzute sau pentru mici investiții pe care nu le-ai putea face cu ușurință astfel.
6. Fii pregătit pentru riscuri
Orice activitate economică este supusă riscurilor, însă ceea ce face diferența dintre cei care depășesc aceste obstacole cu ușurință și cei care sunt afectați este dată tocmai de felul în care ei analizează riscurile și se pregătesc pentru a le contracara.
Este bine să știi faptul că orice activitate are riscuri și nu toate dintre acestea pot fi eliminate complet. Tocmai de aceea, este important să analizezi riscurile, să decoperi care sunt cauzele care le determină și să îți stabilești o strategie prin care efectele resimțite să fie minime.
Comentarii articol (0)