Averi primite cadou de nuntă. Explicaţiile celor care "uită" să plătească impozitul ani la rând
Averi găsite îngropate în grădină, cadouri de nuntă şi daruri ...de la necunoscuţi. Aşa sună cele mai greu de crezut explicaţii pe care le ascultă inspectorii Fiscului. Ele vin de la cei care nu plătesc impozit pe averi ani la rând. Patroni bogaţi de firme falimentare, sportivi şi artişti ajung astfel să fie executaţi silit.
Fiscul a pus ochii pe bunurile de lux ale celor care, dacă ar trăi din veniturile declarate, nu şi le-ar permite.
Au fost verificate 18 persoane suspectate că şi-au ascuns veniturile sau o parte dintre ele. Inspectorii au scos la lumină câştiguri nedeclarate de peste 50 de milioane de lei. Pentru aceste sume, oamenii trebuie să achite taxe şi penalităţi de 13 milioane de lei.
Sunt datele preliminare după controalele din luna februarie. Anul trecut, Fiscul a găsit 166 de persoane care "au uitat" să-şi achite dările. Taxele pe venit nedeclarate şi penalizările au ajuns la un total de 80 de milioane de lei. Sunt câteva semne care i-au făcut pe inspectori să verifice cu atenţie unele dintre cazuri.
Ce regrete are un antreprenor care îi învaţă pe alţii cum să facă afaceri
Lumea afacerilor presupune învăţare continuă, iar cei care nu se adaptează la schimbări sunt eliminaţi. Pregătirea a devenit un business în sine. Companiile investesc în educarea şi perfecţionarea angajaţilor pentru a fi cât mai productivi. Vânzarea este o artă. Se ţin cursuri, prelegeri despre cum se pot îmbunătăţi tehnicile şi performanţele de marketing. După ce au frecventat astfel de cursuri, doi tineri români au început să dea chiar ei lecţii. Apoi au extins consultanţa, până au format un business puternic.
- Ai remuşcări?
- Întotdeauna.
- Am câştigat experienţă, asta este cel mai important, şi am câştigat şi bani.
Pentru a face vânzări de produse şi servicii la nivel profesionist sau pentru a avea şefi eficienţi, multe companii apelează la cursuri pentru agajaţii lor. Marketingul a ajuns un fel de ştiinţă, e predată. O activitate devenită industrie de câţiva ani şi în România. Iar printre liderii pieţei de consultanţă în vânzări şi training sunt chiar firme cu capital 100% românesc.
Târg de joburi cu posturi cât pentru un orăşel întreg
Cel mai mare târg de locuri de muncă din România oferă la Bucureşti posturi cât pentru toţi localnicii de la Vama Veche: şase mii. Este cea mai mare ofertă de acest fel, iar tinerii profită de criza de personal a companiilor: încep să dicteze ei salariile. Chiar şi cei fără mare experienţă nu discută sub 2.000 de lei pe lună, şi asta dacă sunt modeşti.
Noutatea este că acum se caută specialişti în contabilitate şi finanţe.
Irina Purice - reprezentant al unei firme: „S-au deschis încontinuu centre de servicii în Bucureşti, atunci şi zona financiară e foarte ofertantă. Începând de la poziţii de internship până la poziţii de experience”.
Altă diplomă care nu te lasă niciodată fără serviciu este cea de informatician. Pe o piaţă în continuă creştere, candidaţii sunt puţini şi îşi permit să emită pretenţii. Ştiu că firmele au mare nevoie de personal.
Absolvenţii caută companii ce oferă program de lucru flexibil, cursuri de specializare şi sunt foarte atenţi la salarii.
Comentarii articol (0)