Șeful Finanțelor Teleorman, vicepreședinte la ANAF
Premierul Viorica Dăncilă l-a numit vineri în funcția de vicepreședinte al ANAF pe șeful Administrației Județene a Finanțelor Teleorman, Andrei Nistor Șerban.
Alexandru Draghici este al doilea vicepreședinte al ANAF numit vineri de premier. Direcția Antifraudă va fi condusă de Ion Petruș.
Aceștia îi înlocuiesc pe cei trei oficiali ai Fiscului, care au fost eliberați vineri din funcție. Deciziile au fost publicate vineri seară în Monitorul Oficial. Schimbările vin după numirea lui Ionuţ Mişa, fostul ministru al Finanţelor, în funcţia de preşedinte al ANAF.
Premierul Viorica Dăncilă a dispus eliberarea din funcţie a trei vicepreşedinţi, cu rang de subsecretar de stat, ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Estr vorba despre Daniel Florin Anghel, Nicolae Pietrăreanu şi Daniel Mihai Tudor. Deciziile au fost publicate vineri în Monitorul Oficial.
Daniel Mihai Tudor era coordonator al Direcţiei generale antifraudă fiscală din cadrul ANAF.
Tot vineri, prim-ministrul l-a numit pe Ion Petruş în funcţia de inspector general adjunct antifraudă al Direcţiei generale antifraudă fiscală din cadrul ANAF.
Care este cel mai bun moment de vânzare a locuinţei și de ce
Cel mai bun moment al anului în care o locuinţă poate fi scoasă la vânzare este primăvara, pe la începutul lunii mai. E o perioadă în care creşte cererea, iar vânzătorii au mai mult spaţiu în negociere. Potenţialii cumpărători petrec mai mult timp studiind piaţa si ajung la un moment în care se grăbesc. Şansele ca o locuinţă scoasă la vânzare în luna mai să fie dată repede sunt mult mai mari. Aşa arată un studiu american. Iar situaţia e aceeaşi și în România.
Cel mai bun moment pentru a scoate o locuinţă la vânzare este între 1 şi 15 mai, arată un studiu american citat de MarketWatch. Proprietăţile scoase la mezat la sfârşit de primăvară - început de vară se vând, în medie, cu 2 săptămâni mai rapid decât celelalte. Principala explicaţie e legată de comportamentul cumpărătorilor.
Agenţiile imobiliare susţin că cei mai mulţi dintre ei caută să cumpere o proprietate până în vară, perioadă alocată, de regulă, concediilor şi timpului liber. Pentru a nu ajunge acolo sunt tentaţi chiar să plătească şi un pic mai mult decât bugetul calculat iniţial. Căutarea unei locuinţe e un proces lung şi cu cât durează mai mult cu atât potenţialii cumpărători îşi pierd răbdarea. În aceste situaţii, vânzătorii îi pot convinge mai uşor.
ASF: Cei mai reclamați asiguratori în 2017
Numărul petiţiilor unice a scăzut cu peste 30% în 2017.
În 2017, pentru piaţa asigurărilor - reasigurărilor, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a primit în total un număr de 8.046 petiţii, în scădere cu 47,82% faţă de anul 2016, dintre care 6.263 au fost instrumentate, analizate şi soluţionate în mod unic pe petent, în scădere cu 31,6%. Cei mai nemulţumiţi continuă să fie clienţii RCA, potrivit 1asig.ro.
Situaţia petiţiilor înregistrate în anul 2017
În anul 2017, ASF a înregistrat un număr total de 9.383 petiţii, în scădere cu 44,54% faţă de anul 2016. Din numărul total de petiţii, 85,75% dintre acestea reprezintă petiţii aferente pieţei asigurărilor-reasigurărilor, 11,48% sunt petiţii aferente pieţei pensiilor private, iar 2,77% sunt petiţii.
Din analiza datelor raportate de către societăţile de asigurare la ASF se constată că cele 6.263 petiţii analizate şi soluţionate în mod unic pe petent reprezintă 0,56% din numărul total de daune avizate de către asiguratori (1.115.100) şi 0,031% din numărul total al contractelor de asigurare aflate în vigoare la 31 decembrie 2017 (20.045.595 contracte).
Comentarii articol (0)