Cum scapi din Biroul de Credit
Românii care au intrat pe lista rău platnicilor pot cere ştergerea acestor informaţii, dar doar cu un motiv întemeiat. Până acum, cei care intrau în Biroul de Credit nu se mai puteau împrumuta pentru cel puţin patru ani. Specialiştii cred însă că de acum băncile vor acorda şi mai greu credite.
Gheorghe Enache a luat acum 11 ani un credit ipotecar în franci elveţieni. Împrumutul a devenit, în curând, o povară.
Gheorghe Enache: Neavând spațiu de locuit, urma să vină primul copil, și am fost nevoit să fac acest credit în franci elvețieni. Am depus un efort în sustinerea acestui credit, ținând cont de faptul că francul a explodat, veniturile s-au diminuat, au apărut ceva probleme medicale în familie, care au necesitat o sumă de bani considerabilă.
Bărbatul a împrumutat de la bancă 59 de mii de franci eleveţieni, şi încă mai are de dat 40 de mii de franci. Cum moneda a urcat de la 1,9 lei la 3,9 lei, spune că i-au rămas de la lună la lună mici restanţe.
Remus Borza: Creșterea ROBOR are și efecte pozitive
Deputatul independent crede că BNR trebuia să crească mai repede dobânda de referință.
Banca Națională a României poartă o parte din vină pentru creșterea inflației, spune deputatul într-o postare pe situl său de internet. Actualul nivel ROBOR, de 2,5% ”nu este un capăt de țară”, opinează el.
”BNR a anunțat luni majorarea dobânzii cheie la 2.5 %, așa cum am cerut săptămâna trecută în cadrul emsiunii “Borza Analytica”. Am argumentat atunci și necesitatea unei astfel de măsuri.
Spuneam săptămâna trecută că majorarea veniturilor populației a mai stimulat un fenomen, și anume inflația care a depășit pragul de 5%. O parte din vină pentru creșterea inflației o are și BNR. Trebuia să majoreze dobânda cheie de politică monetară. Ori la ședința Consiliului de Administrație de la începutul lunii aprilie, a menținut dobânda de referință la 2,25% în loc să o fi crescut la 2,50%. Pentru a combate eficient o inflație de 5%, dobânda cheie de politică monetară ar trebui să fie de minim 3%."
Aeroporturi Bucureşti: La pista numărul 1 s-au efectuat asfaltări pe 66% din suprafaţa de reparat
Compania care administrează cele două aeroporturi de lângă Bucureşti, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), a anunţat marţi că la pista numărul 1 a aeroportului Henri Coandă s-au efectuat asfaltări pe 66% din suprafaţa totală de reparat de 18.000 mp.
La mijlocul lunii aprilie, compania a anunţat că a demarat lucrările de reparaţie la suprafaţa de mişcare a aeroportului.
”Lucrările de reparaţii avansează în ritm rapid pe aeroportul internaţional Henri Coandă Bucureşti. Calea de rulare Oscar este gata, la pista 1 s-au efectuat asfaltări pe 66% din suprafaţa totală de reparat de 18000 mp”, a anunţat compania, marţi, pe pagina de Facebook.
Comentarii articol (0)