Economia românească este mai vulnerabilă la crize decât în 2008
Creşterea duratei medii de colectare a creanţelor companiilor, subţierea clasei de mijloc şi scăderea gradului de capitalizare a companiilor au mărit vulnerabilitatea economiei româneşti, în comparaţie cu anul 2008, în cazul apariţiei unei crize financiare, potrivit unui studiu transmis marţi de Iancu Guda, preşedinte al Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR) şi lector al Institutului Bancar Român (IBR), potrivit News.ro.
Iancu Guda atrage atenţia că datele macroeconomice din prezent seamănă cu cele din anul 2008, acestea indicând o crestere economică record alimentată de consum, ceea ce determină adâncirea deficitului comercial, un avans al creditării şi o majorare a deficitului fiscal.
Măsură luată pe Aeroportul Henri Coandă privind controlul documentelor
Compania care administrează cele două aeroporturi de lângă Bucureşti, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), a anunţat marţi că extinde cu patru numărul posturilor de control al documentelor pe aeroportul Henri Coandă, în condiţiile aglomerării punctului de trecere a frontierei.
În luna iunie, din cauza aglomeraţiei tot mai mari, aeroportul le-a cerut pasagerilor să vină cu trei ore înainte de decolare. CNAB a anunţat marţi că va deschide încă două ghişee cu patru posturi de control.
Cea mai mare instituţie de creditare nebancară s-a prăbuşit pe bursă
Directorul general al Provident Financial, Peter Crook, a demisionat, iar dividendele au fost anulate, după ce compania a emis marţi al doilea avertisment din ultimele două luni referitor la profitabilitate, povocând prăbuşirea acţiunilor companiei cu 48%, transmite Reuters.
Compania a înregistrat dificultăţi în reorganizarea afacerilor cu credite la domiciliu, avertizând în iunie că profitul va scădea pe fondul problemelor legate de trecerea de la agenţii independenţi folosiţi la colectarea datoriilor la angajaţi permanenţi.
Comentarii articol (0)