Articol scris de Alexandra Constantin
Copilul nu are răbdare în mașină: discută despre lucrurile care îi plac
Fiecare copil are o preferință când vine vorba de desene animate, jocuri, animale sau supereroi. Așa că nu ezita să profiți la maxim de acest lucru în momentele când răbdarea lui în mașină pare pe sfârșite. "Care e Pokemonul cu cele mai mari puteri? Care e poneiul care îți place cel mai mult?" Și lista întrebărilor poate continua, iar drumul pare mai ușor de parcurs, arată www.netmums.com.
Recunoaște melodia
Cei mai mulți dintre copii sunt fascinați de muzică, așa că pune-le pe telefon primele acorduri și provoacă-i să recunoască melodia. Nu vă opriți aici! După ce recunoaște cântecul, fredonați-l împreună! În cazul în care ești la volan și nu ai cum să manevrezi telefonul, cântă tu primele versuri în așa fel încât cel mic să-și dea seama despre ce piesă e vorba.
Copilul nu are răbdare în mașină: cuvintele cheie
Stai cu copilul pe bancheta din spate și el nu contenește să te întrebe cât mai aveți până la destinație? Stabilește împreună cu el un cuvânt cheie și cine îl aude primul la radio trebuie să spună "buzz" și câștigă un punct. Cu cât cuvântul este unul folosit mai rar cu atât mai atent o să fie copilul. În plus, în mașină nu o să se audă decât radioul.
Ai prefera să… ?
Copilul nu are răbdare în mașină, de aceea fiecare călătorie este greu de realizat? O soluție care face ca timpul petrecut de copil în mașină să treacă mai ușor este și jocul "ai prefera să…”. Prezintă-i copilului două situații ipotetice legate de lucrurile care îi plac sau care îl amuză și spune-i să indice pe care dintre ele o preferă. "Ai prefera să ai puteri ca Spiderman sau să poți face lucrurile ca Superman?".
Copilul nu are răbdare în mașină: după faptă și răsplată
O idee prin care poți face ca timpul să zboare mai ușor și micuțul să fie liniștit în călătorii este și cea de a stabili că îi cumperi/dai lucrurile care îi plac, de exemplu brioșele cu fructe pe care le prepari în casă. Stabilește cu el un număr de brioșe la începutul călătorie, apoi mai adaugă câte una de fiecare dată când vezi că este pe punctul de a-și pierde răbarea.
Jocul cu banana
Această soluție este ideală dacă micuțul încă nu reușește să vorbească foarte bine, dar înțelege ceea ce îi spui. Jocul cu banana presupune ca el să observe cât mai multe lucruri de culoare galbenă (asemenea bananei) pe stradă și să le arate, indiferent că este vorba de alte mașini, de semnele de circulație, de panourile publicitare, de hainele persoanelor sau de clădiri.
Copilul nu are răbdare în mașină: provocarea provocărilor
Ține-l pe copil ocupat pe perioada călătoriei cu ajutorul acestui joc. Pregătește din timp șervețele de bucătărie sau folie alimentară și oferă-i în timp ce stă în scaunul de mașină pentru a face diferite figurine sau să deseneze pe ele. Ca să faci jocul mai interesant, poți să îi ceri copilului să-ți deseneze sau să îndoaie șervețelul/folia de bucătărie pentru a face un anumit animal sau formă geometrică.
Jocul cu DA și NU
Deși este cunoscut sub numele de jocul cu DA și NU, de fapt provocarea este ca tu și copilul să răspundeți la întrebările pe care le puneți fără să folosiți deloc cele două cuvinte. E un joc amuzant nu doar pentru cei mici, ci și pentru cei mari.
Articol preluat de pe www.totuldespremame.ro. Puteţi citi aici articolul original.
Comentarii articol (0)