În cele ce urmează vor fi prezentate cinci idei de afaceri pe care le poți derula pe internet, lucrând chiar și de acasă:
1. Poți deveni traducător autorizat
Dacă știi o limbă străină la un nivel foarte bun, poți urma pașii pentru a deveni un traducător autorizat. În cazul în care nu vrei să lucrezi în cadrul unui birou de traduceri și doar să îți rotunjești veniturile în mod ocazional, poți aloca, la fel ca și în cazul anterior, atât timp cât dorești.
Veniturile din această afacere vor fi generate de numărul de pagini traduse, preșul standard pentru o pagină pornind, în cele mai multe situații, de la 15 lei. Dacă vei traduce două pagini pe oră și vei aloca acestei afaceri doar două ore pe zi de luni până vineri vei putea câștiga aproximativ 1.200 de lei pe lună, ceea ce înseamnă o suplimentare bună a veniturilor câștigate de la locul de muncă principal.
2. Poți scrie articole pentru diverse bloguri
Dacă ai o pregătire solidă într-un domeniu sau doar ești foarte bine informat asupra unei teme, ai putea scrie articole pentru diverse bloguri sau publicații online care caută să îți reducă costurile operaționale. Ideea nu este nouă, funcționează deja cu succes atât pe plan național, cât și la nivel internațional pentru cei care cunosc foarte bine o limbă străină.
Această afacere poate fi desfășurată în timpul liber sau în weekend și îi poți aloca atât timp cât dorești, veniturile fiind realizate pe numărul de articole scrise. Evident, și calitatea lor este un element esențial, iar tocmai acest lucru îți va permite să îți fidelizezi un număr suficient de mare de clienți (bloguri, publicații online) pe termen lung pentru a-și transforma pasiunea într-o sursă constantă de venituri.
3. Poți administra paginile de socializare ale companiilor
Companiile care își bazează vânzările în totalitate sau în mare parte pe comerțul electronic au nevoie de o prezență constantă și pozitivă în mediul online. Prin urmare, administrarea paginilor prin intermediul cărora aceste afaceri își prezintă produsele sau serviciile clienților reprezintă o activitate care îți poate aduce venituri suplimentare importante. Evident, această ocupație necesită să aloci mai mult timp decât în cazurile amintite anterior.
Ca un administrator al unor pagini de socializare, va trebui să programezi postările, să oferi informații suplimentare eventualelor întrebări pe care clienții le pun sau să moderezi discuțiile.
4. Îți poți începe propriul blog
Numărul site-urilor în limba română a crescut foarte mult în ultimii ani, însă concurența nu este la fel de puternică pe toate nișele comerciale. Prin urmare, în cazul în care vrei să devii un reper în domeniile auto, culinar, IT, probabil că vei avea nevoie de o strategie foarte bine pusă la punct, de investiții serioase și de mai mult timp până când vei deveni cunoscut.
Totuși, alte domenii nu au stârnit încă un interes la fel de puternic, astfel că accesul este mult mai facil pentru bloggerii începători.
Un blog care este vizitat de un număr suficient de mare de cititori poate stârni interesul comercianților care doresc să își promoveze afacerea în rândul acelei comunități. Pe de altă parte, vei putea obține venituri suplimentare în mod direct de la vizitatorii tăi, în cazul în care poți crea un serviciu sau un produs pentru care ei vor fi dispuși să plătească.
5. Poți crea site-uri pentru afacerile online
Crearea unui site de prezentare asigură societății accesul direct la un număr de clienți uriaș. Dacă un magazin de pantofi amplasat stradal poate vinde doar trecătorilor care îi trec pragul, un site de promovare deschide calea către un număr uriaș de potențiali clienți din aceeași localitate, regiune, țară și chiar de la nivel internațional.
Totuși, aceste afaceri au nevoie de specialiști care să le creeze paginile de prezentare. Un specialist poate câștiga sute de euro pentru fiecare site creat și alte sute de euro din mentenanța și actualizarea periodică a informațiilor disponibile pe acea pagină.
Acestea sunt doar cinci idei de afaceri pe care le poți începe cu o investiție minimă în mediul online. În cele din urmă, succesul va fi dependent doar de abilitățile și cunoștințele tale, iar pasiunea se poate transforma cu ușurință într-o afacere în adevăratul sens al cuvântului.
Comentarii articol (0)