avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Comisioane din linkuri de afiliat
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Comisioane din linkuri de afiliat

Buna ziua,

Detin un blog personal in limba engleza (.com), pe care postez articole despre echipamente de fitness. Blogul este afiliat la un mare magazin online din SUA, asa ca daca cineva citeste un articol pe blogul meu, da click pe link, merge pe magazinul online din SUA si cumpara un echipament, eu voi primi un anumit procent ca si comision.

Magazinul online din SUA trimite cec-uri pe adresa din Romania, cu care eu trebuie sa merg la banca pt a incasa comisionul.

Intrebarea mea ar fi daca exista o varianta pt ca eu, ca si persoana fizica, care scrie pe blog din pasiune, sa pot incasa legal acesti bani, aici in Romania.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: mlucky19 , utilizator 09:13, 11 Mai 2015
Intrucat obtineti un venit, va trebui sa platiti si impozitul aferent, astfel ca solutia cea mai buna cred ca ar fi un PFA (de analizat si in lumina noului Cod fiscal care va intra in vigoare anul viitor), daca doriti sa deduceti anumite cheltuieli.
Exista si posibilitatea depunerii declaratiei 201 la Fisc pentru declararea veniturilor obtinute din activitati economice in mediul online.
Depinde, firma se justifica daca aveti o activitate din care sa va puteti castiga traiul, pentru 100 USD/an ar intra la venituri suplimentare, care trebuie raportate la fisc pentru a fi impozitate.
In varianta spusa de dvs:
- se poate face aceasta procedura din postura de persoana fizica?
- cum se poate face efectiv raportarea la fisc, care ar fi procedura?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer fonduri catre srl, ca persoana fizica, evitare dubla impozitare? bogdancroitoru bogdancroitoru Buna ziua, Activez in domeniul marektingului afiliat, cu alte cuvinte promovez produse online si primesc un anumit comision. Majoritatea firmelor specifice ... (vezi toată discuția)
Incasare bani din u.s. literaj literaj Buna ziua, De curand am inceput o colaborare cu o firma din U.S., mai exact pe marketing online. Acestia mi-au spus ca eu pot incasa banii generati, ori pe ... (vezi toată discuția)
Cumpar din china / livrez in sua / bunurile nu trec prin ro / comert online marinescul marinescul Buna seara, Va ofer acest exercitiu si poate reusiti sa ma ajutati: Sunt persoana juridica, cu sediul in Romania si doresc sa aflu daca este legala o ... (vezi toată discuția)