avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 179 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Transfer fonduri catre SRL, ca persoana fizica, ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Transfer fonduri catre SRL, ca persoana fizica, evitare dubla impozitare?

Buna ziua,

Activez in domeniul marektingului afiliat, cu alte cuvinte promovez produse online si primesc un anumit comision. Majoritatea firmelor specifice din strainatate nu pretind nicio forma de contract. Este necesara numai inregistrarea si introducerea unui cont bancar, urmand ca aceste comisioane sa fie depuse periodic in contul meu.

Eu nu detin nicio forma juridica, deci veniturile pe care le dobandesc le declar cu ajutorul formularului 201 si platesc impozitul aferent.

Acum intrebarea mea:

Doresc sa inregistrez un SRL iar veniturile pe care le realizez ca persoana fizica si sunt virate in contul meu bancar personal sa le transfer catre SRL.

Problema pe care o banuiesc este ca veniturile se vor impozita de doua ori. Prima data pentru persoana fizica, prin formularul 201, iar apoi pentru SRL (banii fiind aceiasi). Plus impozitul pe dividente.

Solutia care mi s-ar parea convenabila, insa nu stiu daca este legala, ar fi sa incasez banii pe persoana fizica, sa ma facturez pe intreaga suma din SRL, banii ajungand in conturile firmei voi plati impozitul pe venit si dividende.

Insa nu stiu daca mai sunt obligat sa depun declaratia 201 avand in vedere ca in fond nu mai am bani in contul personal deci nu mai am ce sa declar.

Practic in marketingul afiliat, pentru incasarea de comisioane trebuie cheltuiti bani in publicitate. Deci as putea sa ma facturez cu servicii publicitare (pe care oricum le prestez si pentru care platesc indiferent ca sunt SRL sau persoana fizica) pentru toata suma si in contul personal sa fiu pe zero.

Va rog, in cazul in care problema mea este prea complexa, macar sa ma indrumati catre persoana pertinenta sa-mi dea un raspuns.

PS: Pe scurt, nu vreau sa fac nicio inginerie financiara, dimpotriva. Vreau sa transfer veniturile obtinute pe persoana fizica in conturile unui SRL si sa fie impozitate doar SRL-ului.
Ultima modificare: Duminică, 21 Februarie 2016
bogdancroitoru, utilizator

Alte discuții în legătură

Declarare venituri realizate online persoana fizica davidw davidw Buna ziua, Situatia este urmatoarea: In anul 2016 am realizat venituri din activitati de marketing afiliat prin promovarea unor produse si servicii ... (vezi toată discuția)
Despre impozit pe marketing afiliat cpa andreea2193 andreea2193 Salutare, am inceput sa castig bani pe un site de marketing afiliat din SUA din septembrie anul acesta, sumele au fost nesemnificative la inceput, insa am ... (vezi toată discuția)
Trebuie neaparat sa folosesc o unitate bancara ca sa pot colabora pe firma? eu234 eu234 Buna , Pe persoana fizica am o poprire iar pe SRL-d sunt asociat unic , am mers la banca sa imi deschid un cont nou pe firma mi se spune ca il deschid ... (vezi toată discuția)