avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Despre impozit pe marketing afiliat CPA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Despre impozit pe marketing afiliat CPA

Salutare, am inceput sa castig bani pe un site de marketing afiliat din SUA
din septembrie anul acesta, sumele au fost nesemnificative la inceput, insa am inceput sa cresc, iar acum primesc regulat plati (odata la 2 saptamani) prin contul de PayPal, apoi mai departe pe contul bancar (platile sunt in dolari apoi convertite in lei).
Din calculele mele cred ca voi ajunge la suma de 10.000 RON sau chiar o voi depasi pana la sfarsitul anului.
Ma gandesc , pentru ca asa e corect si legal , sa declar aceste sume,
am auzit de formularul 201 ptr venituri din strainatate, si doresc sa platesc impozit dar nu stiu cum sa fac, mai exact :

- Trebuie sa depun acea declaratie la inceputul anului viitor , pentru ce am realizat anul acesta din septembrie, sau trebuie facuta in fiecare luna in care s-a realizat venitul?
- Care este procentul de impozit, si la ce categoria de venit ma incadrez (cf cu formularul 201)
- Plata se face anual, sau lunar?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Utilizator2024 , utilizator 14:50, 28 Ianuarie 2024
Conform legii, daca desfasori o activitate economica in vederea obtinerii de venituri in forma continua (deci nu sporadic ci regulat), cam trebuie sa te organizezi ori in PFA ori in SRL (etc). Asa, ce se castiga prin activitati de genul marketing afiliat dar nu cu regularitate, se incadreaza la categoria :"Venituri din alte surse" si se completeaza in Declaratia Unica (formularul 212) pana in mai 2024 cu privire la veniturile realizate pe anul trecut.
Mica problema este ca daca se intentiona o activitate continua, cu egularitate etc, trebuia sa te fi organizat ca PFA sau SRL inainte dar nah, acum nu stiu cum se va interpreta. Adevarul este ca nici legea nu specifica exact ce inseamna "caracterul de regularitate", mai demult preciza "o data/sezonier" , nici eu nu inteleg prea bine la ce se refera. Depinde si cum ai facut acest marketing afiliat, daca ai pus o data o reclama undeva si apoi vin venituri....poate se poate considera o actiune necontinua sau sporadica:) (De curiozitate, esti influencer, ai audienta mare incat e ok marketingul afiliat, chiar ma intrebam daca se merita si cum)
Sper sa raspunda si un contabil aici pe forum, mai cere pareri specializate dar in mare, e cum ti-am spus)
Iti doresc mult succes si sa fie cu bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare venituri realizate online persoana fizica davidw davidw Buna ziua, Situatia este urmatoarea: In anul 2016 am realizat venituri din activitati de marketing afiliat prin promovarea unor produse si servicii ... (vezi toată discuția)
Transfer fonduri catre srl, ca persoana fizica, evitare dubla impozitare? bogdancroitoru bogdancroitoru Buna ziua, Activez in domeniul marektingului afiliat, cu alte cuvinte promovez produse online si primesc un anumit comision. Majoritatea firmelor specifice ... (vezi toată discuția)
Vreau sa imi deschid un pfa zizuflorin zizuflorin Am si eu o nelamurire. Vreau sa imi deschid un PFA iar veniturile sunt realizate din marketing afiliat. Primesc in fiecare luna o anumita suma in Paypal pe ... (vezi toată discuția)