avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Trebuie neaparat sa folosesc o unitate bancara ca sa ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Trebuie neaparat sa folosesc o unitate bancara ca sa pot colabora pe firma?

Buna ,
Pe persoana fizica am o poprire iar pe SRL-d sunt asociat unic , am mers la banca sa imi deschid un cont nou pe firma mi se spune ca il deschid degeaba ca fiind asociat unic poprirea respectiva va fi transmisa si catre firma iar conturile firmei vor fi blocate si ele ,deci nu pot scoate dividente nici macar sa platesc chirii , cheltuieli si alte cele de pe contul de firma inafara de salariu .
Intrebarea mea este trebuie neaparat sa folosesc o unitate bancara ca sa pot colabora pe firma sau pot face chitanta sau factura fiscala si imi incasez banii cash / alt cont care nu este destinat colaborarii cu intermediarii ? si daca se poate folosi eu contributiile de pe firma impozitul pe venit si comisionul de pe dividente il pot plati cash la autoritati ca firma sa functioneze in mod normal ?
Ultima modificare: Vineri, 25 Februarie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: eu234 , utilizator 13:43, 1 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e obligatoriu contul bancar daca veti incasa facturi mai mici de 5000 lei . Platile la buget se pot face la unitatile TREZORERIEI sau le puteti plati din contul personal.
Ok multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasare cu cont blocat claudia_d claudia_d O firma are o datorie si un singur cont - blocat (cu poprire, somatie, instiintare). Cum poate incasa (prin banca) daca are acel cont blocat, iar ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi bancare vulpoi vulpoi Buna seara! As dori sa stiu in cazul in care o societate are contul blocat la banca unde isi desfasoara toate operatiunile bancare poate de schide un cont la ... (vezi toată discuția)
Incasare facturi genni genni Buna, facturile care sunt mai mari de 5000 roni pot fi incasate prin casa sau doar prin banca? Un client poate achita doar numerar o factura de 1500 euro. Ce ... (vezi toată discuția)