România, căutată de angajații din șase țări asiatice
România a început să importe forţă de muncă din ţările asiatice în HoReCa, producţie uşoară şi agricultură.
Companiile din România au început să-şi pună problema importului de angajaţi din ţări non-UE, care să asigure resursa umană în sectoarele în care există deficit de personal şi activitatea riscă să fie întreruptă din această cauză, potrivit Smartree, lider pe piaţa de externalizare a proceselor de HR. În schimb, costurile ridicate asociate procedurii de angajare internaţională, concomitent cu durata relativ mare de închidere a proiectelor, reprezintă cele mai importante dezavantaje, potrivit News.ro.
”Primele iniţiative în sensul recrutării de forţă de muncă din afara ţării au început să apară în România în urmă cu 2-3 ani. Motivele pentru care angajatorii români au apelat la această strategie sunt diverse şi includ migraţia anumitor categorii sociale către ţări mai dezvoltate din vest, scăderea natalităţii, cerinţele în schimbare pentru diferite locuri de muncă, schimbări dictate de noile tehnologii şi incapacitatea sistemului de învăţământ de a se plia la nevoile angajatorilor de astăzi. Industriile în care companiile au recurs la angajarea de lucrători străini sunt: HoReCa, producţie, industria uşoară, agricultură, construcţii, servicii”, arată analiza citată.
Galerie foto. Cum va arăta noul pod peste Dunăre, la Brăila
Podul va avea două benzi de circulație pe sens, dar și trotuar pentru pietoni.
Digi24.ro prezintă fotografii ale viitorului pod peste Dunăre la Brăila, realizat în varianta suspendată. Aceste reprezentări grafice ale podului au fost concepute de către constructorul italian Astaldi și firma IHI Structures Japonia care este proiectantul podului.
Podul suspendat, care reprezintă circa 70% din valoarea întregii lucrări, are două deschideri laterale de 469 m și, respectiv, de 364 de metri. Podul suspendat va avea și două viaducte de acces de o parte și de alta, de circa 90 de metri fiecare, și va face legătura între orașul Brăila și, în final, orașul Tulcea, ținând cont că va deschide o legătură directă, nu prin intermediul navelor tip bac, pentru legarea Tulcii de restul țării, fără a mai fi nevoie de ocolul pe la Giurgeni-Vadul Oii sau Fetești.
Robor 3M se îndreaptă la cel mai mare nivel din ultimii patru ani și jumătate
Indicele Robor la trei luni a crescut la 3,47%, cel mai mare nivel din ultimii patru ani şi jumătate.
Indicele Robor la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 3,47%, cel mai mare nivel din februarie 2014 până în prezent, potrivit datelor publicate luni de Banca Naţională a României (BNR), potrivit News.ro
Robor la trei luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei. Vineri, indicele a scăzut la 3,45%. Nivelul atins luni, 3,47%, este cel mai mare din 24 februarie 2014, când a fost 3,55%.
Totodată, indicele Robor la şase luni a crescut luni la 3,53%, cel mai mare nivel din 5 martie 2014, când a fost 3,61%.
Comentarii articol (0)