Cu toate că cererea de finanțare este primul document amintit în ghidul solicitantului, în mod practic acesta este ultimul formular care se completează, având în vedere că reprezintă un sumar al investiției propuse.
Cererea de finanțare face parte dintre documentele obligatorii pe care instituția finanțatoare le solicită la depunerea online a documentației în vederea obținerii unor fonduri nerambursabile, alături de:
- planul de afaceri;
- documentele justificative pentru informațiile prezentate în cadrul proiectului.
Structura cererii de finanțare este impusă de către finanțator, iar orice modificare adusă acestui document, cu excepția completării secțiunilor indicate expres, poate determina respingerea proiectului de la finanțare.
Cu toate că cererea de finanțare este primul document amintit în ghidul solicitantului atunci când se prezintă lista de documente necesare obținerii unei finanțări, acest formular nu reprezintă nimic altceva decât o scurtă detaliere a investiției și un rezumat al proiectului depus. Prin urmare, completarea efectivă a cererii de finanțare nu poate fi realizată înainte ca planul de afaceri să fie completat, iar celelalte documente să fie obținute.
Iată care sunt pașii necesari completării cererii de finanțare:
1. Se descarcă formularul cererii de finanțare
Formularul cererii de finanțare poate fi modificat din momentul publicării documentației și momentul închiderii sesiunii de primire a proiectelor. Prin urmare, va trebui verificat periodic dacă un formular nou a fost publicat.
2. Se preiau informațiile din planul de afaceri
Cererea de finanțare conține mai multe secțiuni care prezintă în sumar informațiile din cadrul planului de afaceri:
- denumirea solicitantului;
- datele de contact ale solicitantului;
- prezentarea succintă a proiectului;
- bugetul investiției și sursele de finanțare ale proiectului.
3. Se prezintă documentele atașate
În cadrul cererii de finanțare se realizează, în cele mai multe situații, și un opis al documentelor atașate. Prin urmare, această secțiune poate fi completată doar după ce aceste documente sunt efectiv obținute.
În această secțiune se vor inventaria următoarele documente:
- certificatul de înmatriculare al societății;
- actul constitutiv și/sau certificatul constatator emis de Oficiul Registrului Comerțului;
- oferte financiare și tehnice pentru investiția propusă;
- declarații pe proprie răspundere;
- CV-uri pentru personalul implicat în implementarea proiectului.
După întocmirea cererii de finanțare, aceasta se va depune în format electronic alături de celelalte documente necesare.
Notă: Prezentul articol face parte dintr-o campanie informativă prin care avocatnet.ro vrea să educe antreprenorii care se lovesc pentru prima oară de finanțările nerambursabile. Toate articolele din serie sunt disponibile aici.
Comentarii articol (0)