Industria care se dezvoltă exploziv în România. A produs 156 de milioane de dolari anul acesta
Industria jocurilor video se dezvoltă exploziv la noi în ţară. Anul acesta înseamnă afaceri de 156 de milioane de dolari, cu peste 10 procente mai mult decât în 2017. Talentul programatorilor noştri primeşte din ce în ce mai multe aprecieri din lume şi multe companii încheie contracte cu firme româneşti. Nu este de mirare că economişti, arhitecţi sau jurişti se reprofilează, atraşi de salarii frumoase, câştigate prin muncă de plăcere.
De la an la an, România contribuie tot mai mult la miliardele de dolari încasate de industria mondială a jocurilor video.
În orizontul anului 2020 se va putea circula cu trenul de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni, studiul de fezabilitate urmând să fie gata în mai puţin de o lună, a declarat marţi ministrul Transporturilor, Lucian Şova.
"Vă asigur că vom avea tren între Gara de Nord şi Otopeni. O să avem tren în mandatul meu la Otopeni. (...) Ştiu precis că în orizontul lui 2020 vom merge cu trenul de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni - şi vă spun foarte sigur că da. În câteva luni de zile, despre acest proiect acum trei luni nu vorbea nimeni, am făcut procedura de achiziţie pentru studiul de fezabilitate. Am contractat studiul de fezabilitate. Terminăm studiul de fezabilitate în noiembrie. Am obţinut certificat de urbanism şi mulţumesc primarului de la Otopeni, care ne-a dat tot sprijinul fără a fi PUZ pe un sector de acolo, asumându-şi primăria de acolo să facă PUZ".
Apartamente noi versus apartamente vechi. Costurile ascunse ale unei achiziţii imobiliare
În goana după o casă, ne lăsăm de multe ori conduși de emoții, pierzând din vedere criteriile importante pe termen lung. De exemplu, dacă este nou, nu este automat și bun de cumpărat. Mai multe, aflați dintr-un nou episod „Veridice”.
Atunci când analizăm prețul, acesta este primordial influențat de locația imobilului, abia apoi de vechimea sa. Desigur, excludem din start construcțiile vechi cu risc seismic.
Doar că locuințele noi nu prea sunt în locații centrale, cum sunt cele vechi. Pe de altă parte, apartamentele vechi au nevoie de investitii care, în final, scumpesc un apartament cumpărat inițial mai ieftin. Și atunci, dacă tot urmează să ne îndatorăm pe 20 de ani, exista o cea mai bună achiziție?
Comentarii articol (0)