O treime dintre români nu îşi permit un autoturism
În anul 2017 doar 7% din populaţia Uniunii Europene nu îşi permitea un autoturism, însă în România procentul era de peste patru ori mai mare, în condiţiile în care 29,8% din populaţia României era în situaţia de a nu îşi permite un autoturism, arată datele publicate sâmbătă de Eurostat.
Alte state membre UE unde mai mult de o cincime din populaţie nu îşi permite un autoturism sunt Bulgaria (20,6%) şi Ungaria (20,1%), scrie Agerpres.
La polul opus, ţările membre UE în care cel mai mic procent din populaţie nu îşi permite un autoturism erau: Cipru şi Malta (unde doar 1,7% din populaţia totală nu îşi permite un autoturism), urmate de Luxemburg (2,2%), Italia şi Franţa (ambele cu 2,7%).
Guvernul se va încadra în acest an în ţinta de deficit bugetar de sub 3% din Produsul Intern Brut (PIB), în condiţiile în care datoria publică va rămâne în jurul a 35% din PIB, iar cheltuielile cu asistenţa socială vor creşte cu 661 milioane de lei, a anunţat, vineri, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, după ce rectificarea bugetară a fost aprobată în şedinţa de Guvern. Ministrul a anunţat, totodată, o nouă emisiune de titluri de stat pentru populaţie şi organizarea unei tombole care să încurajeze posibilii investitori.
Proiectul celei de-a doua rectificări bugetare din acest an a fost construit cu încadrarea în ţinta de deficit bugetar de 2,97% din PIB, potrivit lui Teodorovici.
Ce autostrăzi și drumuri rămân fără bani după rectificarea bugetară
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR) a cheltuit până la finele lunii trecute doar 1,04 miliarde lei din alocarea bugetară de 2,33 miliarde lei. Restul banilor s-ar putea întoarce la buget cu ocazia rectificării bugetare votate vineri de Guvern.
Comentarii articol (0)