Efectele deprecierii leului. Cum pierd toți românii și cine are de câștigat
Deprecierea leului din ultimele săptămâni nu îi afectează doar pe cei care au rate şi chirii în euro. Acest lucru are impact asupra întregii economii. Este al 10-lea record negativ pe care moneda naţională l-a înregistrat față de euro de la începutul acestui an. Banca Naţională a cotat moneda unică europeană la 4 lei şi 75 de bani, însă la casele de schimb un euro se vinde chiar şi cu 4 lei şi 78 de bani.
Odată cu deprecierea leului, românii vor fi nevoiţi să plătească mai mult pentru chiriile şi ratele în euro, pentru locuinţe şi pentru facturi. Şi nu numai.
RECORD. România a importat cea mai mare cantitate de energie din ultimii 19 ani
Record la importul de energie. România a importat marți 1860 MW, cea mai mare cantitate de energie din ultimii 19 ani. Şi este aproape de capacitatea maximă a infrastructurii de transport de energie pe care o are România: adică 2.300 MW, arată Transelectrica într-un răspuns pentru Digi24.
Record import comercial înregistrat în ultimii 19 ani: 1860 MW (valoare medie orară) pe 22 ianuarie 2019
Vacile au fost subiect principal, vreme de zeci de minute, la dezbaterile din Comisia Juridică a Parlamentului European. Mai mulţi aleşi au susţinut că animalele nu dau suficient lapte, pentru că sunt bulversate de trecerea de la ora de vară, la cea de iarnă. Fermierii români spun însă că schimbarea orei n-are nicio legătură cu cât lapte dă vaca din grajd.
Printre Brexit, migraţie şi problemele geopolitice şi... vacile au devenit subiect de discuţie în Parlamentul European. Zeci de minute, europarlamentarii din Comisia Juridică au analizat modul în care trecerea de la ora iarnă la cea de vară şi invers influenţează viaţa bovinelor.
Comentarii articol (0)