Depunerea declarației unice se face anul acesta numai online, până pe 15 martie (excepție fac cei care încep să obțină veniturile vizate prin declarație mai târziu în decursul acestui an, dar tot online o vor depune, în maximum 30 de zile). Spațiul Privat Virtual (SPV) este canalul pe care îl vor folosi, cu siguranță, cei mai mulți pentru a completa și depune declarația, dar se mai poate folosi și site-ul e-guvernare.ro, numai cu semnătură electronică calificată.
Cei care, din diverse motive, nu pot avea acces la un calculator personal sau nu dispun de o conexiune la internet, pot să încerce să folosească calculatoarele puse la dispoziție contribuabililor în sediile Fiscului din țară (lista completă a sediilor dotate cu astfel de calculatoare e atașată articolului, mai jos). Pot să le folosească pentru tot ceea ce presupune depunerea declarației unice: de la înregistrarea în SPV până la depunerea formularului.
"Contribuabilii care nu dețin un calculator personal sau nu dispun de o conexiune la Internet, pot utiliza calculatoarele destinate auto-servirii din cadrul unităților fiscale, cu ajutorul cărora pot efectua următoarele operațiuni: înregistrarea în cadrul serviciului Spațiul Privat Virtual, completarea Declarației Unice; depunerea Declarației Unice", ne-au confirmat cei de la ANAF de curând. Cei de la ANAF nu ne-au spus însă și dacă cei care folosesc aceste calculatoare sunt ajutați de vreun funcționar din agenție să o facă sau nu.
Ca idee, înregistrarea contribuabililor în SPV nu este deloc complicată, presupune introducerea unor date personale și folosirea unei adrese de e-mail, dar validarea contului pentru unii contribuabili trebuie să se facă ulterior la un ghișeu ANAF.
Informațiile despre depunerea declarației unice în 2019 pot fi urmărite aici.
Comentarii articol (2)