avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Atentie la riscul contului spatiu privat virtual
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Atentie la riscul contului spatiu privat virtual

Buna ziua! Dat fiind ca sunteti atat de prietenosi cu cititorii, imi permit sa va fac o sugestie de informatie importanta despre SPV pe care sa o dati contribuabililor - mai ales celor care au nevoie de calculatoarele /ajutorul anaf in inregistrarea contului spv / depunerea declaratiei. Sunt lucruri pe care nu le spune nici spv nici anaf ci le afli pe pielea ta:
1. => Odata inregistrat contul tau spv, ANAF NU ITI MAI TRIMITE NIMIC PRIN POSTA NICIODATA!
2. =>TU esti obligat sa iti consulti singur contul spv cand vrei tu.
3. => Mesajele de la anaf se considera COMUNICATE contribuabilului la DATA SI ORA INCARCARII LOR PE SPV !!!! - si NU la data la care tu primesti pe E-MAIL avertizarea de la spv 'aveti un mesaj pe spv'.
4. => PERIOADA DE GRATIE PENTRU CONTRIBUABIL (data limita de plata/contestatie.... /depunere acte.... /orice iti spune anaf sa faci) CURGE de la data INCARACARII mesajului anaf pe spv !!!! si NU de la data la care primesti E-MAILUL de avertizare !!!
5. => MAILUL de avertizare iti ajunge cu INTARZIERE de saptamani intregi. Astfel, din termenul legal ramai cu jumatate la dispozitie.
6. => cei care au nevoie de spatiile anaf vor trebui sa se deplaseze la ANAF sa isi verifice mesajele ANAF trimise de ANAF pe SPV-ul ANAF! Adresa ta de e-mail este de fason.
7. => prin felul in care e facut sa fie utilizat, spv este sursa anaf de generat intarzieri sanctionate cu amenzi, penalitati, dobanzi care le aduc icnasari la buget si prime de performanta pe post !
8. => contul spv POATE FI INCHIS iar anaf REIA TRANSMITEREA PRIN POSTA A COMUNICARILOR. La urmatoarea depunere OBLIGATORIE online, iti deschizi un nou cont spv. Din cauza asta eu am ramas anul trecut cu 10 zile termen de plata la o decizie comunicata pe spv. Asta m-a facut sa inchid imediat contul spv. Am deschis un cont nou anul asta pentru declaria unica 2019 si il voi inchide imediat dupa confirmare. (Probabil vor interzice posibilitatea inchiderii lui si isi vor intinde pumnul pana la fundul buzunarului tau).
9. => Intrebare juridica: Nu este cumva o incalcare a constitutiei faptul ca te obliga sa respecti ceva ce nu poti respecta? Adica obligatia de a avea instrumente, cunostinte, conexiune, transport fizic, Si obligatia ca acestea sa le ai disponibile ZILNIC de vreme ce COMUNCIAREA = ANAF PUNE INFORMATIE IN MASINA DE TERTA PARTE (= server spv) si NU in MANA CONTRIBUABILULUI (comunicarea prin posta este tot prin tert dar ea e incheiata la data semnaturii de primire).
Multumesc frumos!
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2019
IonIoanaAnca, utilizator
Cel mai recent răspuns: IonIoanaAnca , utilizator 13:23, 11 Martie 2019
Scuze, dar pana sa vedem ce va fi si ce nu va fi, pe acest forum dam sfaturi atat ca putem doar in directia respectarii legii si , cel putin in acest moment, declaratia unica se trimite dar prin spatiul privat virtual, nu prin posta. Asa scrie acolo la lege. Si ca sa se evite blocarile sistemului, e indicat transmiterea declaratiilor cat mai din timp, nu toti in ultima saptamana.
Multumesc pentru promptitudine! Remarca mea nu se referea la obligatia depunerii online ci la faptul ca
- SPV devine SINGURA cale de comunicare DINSPRE ANAF spre contribuabil.
- NIMENI NU RASPUNDE de TRANSMITEREA mesajului ci doar INCARCAREA lui pe o masina necontrolabila de parti, o masina care NU ARE TERMENE DE COMUNICARE !
Multumesc inca o data!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt documentele care pot fi transmise prin spațiul privat virtual spv pentru o pj? ileanamoanta ileanamoanta Certificatul de atestare fiscală PJ poate fi obţinut și online? Care sunt documentele care pot fi transmise prin Spațiul privat virtual ... (vezi toată discuția)
Bună seara, situația sta în felul urmator: sunt administratorul ... Dariustic99 Dariustic99 Bună seara, situația sta în felul urmator: sunt administratorul unui SRL și sunt în procesul de a schimba contabilul. Nu am parola de la SPV, e făcută ... (vezi toată discuția)
Declarare venit din pfa elijahlg elijahlg As putea sa declar venitul din PFA infiintat de o luna? In ideea in care in acest fel as figura cu venit inregistrat la ANAF. Multumesc (vezi toată discuția)