avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Care sunt documentele care pot fi transmise prin ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Care sunt documentele care pot fi transmise prin Spațiul privat virtual SPV pentru o PJ?

Certificatul de atestare fiscală PJ poate fi obţinut și online?
Care sunt documentele care pot fi transmise prin Spațiul privat virtual SPV

(Informatia de pe net!)
Opțiunea e valabilă prin Spatiul privat al contribuabilului, fără să mai fie nevoie astfel să se deplaseze la ghișeele Agenției Naționale de Administrare Fiscală.
Potrivit Ordinului MFP nr. nr. 572/2015, începând cu 1 iulie, se pot transmite prin intermediul Spațiului privat al contribuabilului (SPV) și ”Certificatul de atestare fiscală” și ”Deciziile referitoare la obligațiile de plată accesorii”. Pentru a obține certificatul de atestare fiscală, contribuabulii trebuie să acceseze SPV, unde pot completa și transmite online cererea pentru eliberarea documentului.
ANAF a precizat că certificatul de atestare fiscală va fi comunicat prin serviciul SPV numai dacă cererea a fost transmisă prin intermediul aceluiași serviciu.
Noile documente care se eliberează online, începând de miercuri, 1 iulie, se alătură celor peste 15 care se transmit deja prin intermediul Spațiului privat virtual, atât dinspre Fisc înspre contribuabil, cât și în sens invers.
Cel mai recent răspuns: ileanamoanta , utilizator 14:48, 12 Septembrie 2018
Buna ziua,

Prin SPV puteti obtine in primul rand fisa sintetica de platitor online, in 3-4 minute. Puteti cere oricate fise de platitor doriti. De asemenea puteti solicita certificat de atestare fiscala.La rubrica mesaje, aveti la zi toate instiintarile de plata, somatiile, titlurile executorii etc emise de ANAF care in mod normal ajungeau prin posta, astfel incat aveti timp sa efectuati plata in tip util.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2018
Constantin Vera, Contabil
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine de la anaf un document prin care sa arate ca( ... Danut57 Danut57 Cum pot obtine de la ANAF un document prin care sa arate ca( nu ) am datorii la stat? (vezi toată discuția)