Pentru dezbaterea de săptămâna asta, am plecat de la ideea că prețul real pe care îl plătim atunci când accesăm rețelele de socializare este însăși atenția noastră: „Și, uite așa, consumăm astăzi preponderent conținut cu potențial viral, nu pentru ca toată lumea scrie așa, ci pentru că algoritmii decid că, spre binele business-ului din spate, trebuie să afișeze preponderent conținut care atrage atenția.” Tu ce părere ai? Spune-ne într-un comentariu. :)
Cursul săptămânii:
Angajarea străinilor în România: documente și proceduri
Globalizarea aduce după sine oportunități pentru toate categoriile de oameni, în special pentru salariați. Dar pentru a angaja un străin în România, e nevoie de multe documente și de mult timp petrecut la întocmirea dosarelor. Parcurgând, însă, acest curs, veți putea afla atât de ce documente aveți nevoie pentru a angaja pe cineva din străinătate, cât și care sunt pașii necesari pentru o astfel de angajare, iar accesul direct la aceste informații va face procesul de angajare mult mai rapid.
Ghidul săptămânii:
Detașarea și problemele sale juridice. Ghid pentru angajați și angajatori
Uneori, unui angajat i se poate cere să lucreze pentru un alt angajator și chiar să lucreze diferit de cum e prevăzut în contractul de muncă. O astfel de modificare se numește detașare și implică folosirea angajaților de către un alt angajator, în scopul unor lucrări.
Ghidul prezintă cele mai importante reguli juridice de care trebuie să țină seama angajatorii și de care angajații trebuie să fie conștienți înainte de a fi detașați.
Cartea săptămânii:
Bad Blood: Secrets and Lies in a Silicon Valley Startup
Jurnalistul John Carreyou dezvăluie întreaga poveste din interior legată de succesul și prăbușirea startup-ului Theranos, o afacere de biotehnologie în valoare de multe miliarde de dolari. Jurnalistul a fost primul care a scris despre această poveste și care a urmărit-o până la final, în ciuda presiunilor făcute de CEO-ul companiei și a amenințărilor din partea avocatului ei. În 2014, fondatoarea și directorul executiv al lui Theranos, Elizabeth Holmes, a fost numită drept varianta feminină a lui Steve Jobs. A fost susținută de investiții de miliarde de dolari. Însă a existat o singură problemă: tehnologia nu a funcționat.
Podcastul săptămânii:
The race for your attention
Atenția nu este doar concentrare -- este compusă și din lucrurile pe care creierul nostru le filtrează și le ignoră. Investigând pattern-urile din creier din momentele în care oamenii încearcă să se concentreze, neurologul computațional Mehdi Ordikhani-Seyedlar speră să construiască calculatoare care pot fi folosite în tratarea ADHD-ului și care îi pot ajuta pe cei care și-au pierdut abilitatea de a comunica. Ascultă mai multe despre această știință interesantă în acest discurs scurt, dar fascinant.
Lumea Inteligo. Săptămânal, poți primi gratuit, în emailul tău, newsletter-ul Lumea Inteligo. Pentru oameni care vor să evolueze. Dezbatem subiecte legate de noi, oamenii, și de mecanismele care ne ajută să evoluăm constant în viață și carieră. În plus, vei regăsi recomandări de lectură, podcasturi și multe altele.
Abonează-te gratuit aici.
Comentarii articol (0)