Pentru editarea unei fotografii pentru Facebook, a unui fluturaș promoțional sau a unei simple simulări ce îi poate oferi clientului o imagine mai bună de ansamblu asupra produsului final pe care încerci să i-l vinzi nu ai nevoie de Photoshop, un software complex și costisitor.
Editare de imagini -- Canva
Îți propun să încerci Canva.com, un editor grafic online foarte simplu de învățat a cărui putere o reprezintă numeroasele șabloane (template-uri) predefinite pentru imagini ce vor fi publicate apoi pe site-uri de socializare, carți de vizită, postere, bannere publicitare, infografice, coperți, certificate, CV-uri, coperți pentru meniuri și multe altele.
Canva.com oferă gratuit multe din funcții de editare și export al fișierelor, însă pentru acces la funcțiile premium și la cele de colaborare în echipa trebuie să plătești.
Canva.com este un simplu exemplu, însă există multe alte opțiuni gratuite sau pe bani. Caută „online photo editor” în orice motor de căutare și joacă-te cu rezultatele găsite.
Editare de imagini -- Pixlr
Dacă îți dorești un editor foto ceva mai avansat poți să arunci o privire asupra Pixlr, o aplicație online care seamănă puțin cu Adobe Photoshop, fără opțiunile avansate și, ce-i drept, greu de stăpânit în cazul celui mai folosit program de editare de imagini profesionist.
Pixlr îți permite să creezi o imagine de la zero, să deschizi una de pe Internet sau de pe calculatorul personal. În varianta gratuită, nu poți salva creațiile pe serverele Pixlr, ci doar pe PC-ul local, în câteva formate populare și în formatul propriul Pixlr, pe care îl poți edita, ulterior, tot în aplicația online gratuită.
Optimizare de imagini -- Kraken.io
O situație întâlnită mai rar, dar destul de enervantă atunci când te lovești de ea este cea în care un email important ți se întoarce în Inbox pe motivul că a fost depășită dimensiunea maximă a fișierelor atașate și serverul destinatarului a respins mesajul. Dacă nici măcar nu ești anunțat de acest lucru, s-ar putea sa nu afli niciodată că emailul tău nu a ajuns la destinație.
Există soluții pentru a scădea dimensiunea imaginilor atașate unui email, însă nu toate sunt la fel de accesibile ca folosirea unui serviciu precum Kraken.io.
Practic, tot ce ai de făcut este să tragi fișierele pe care vrei să le micșorezi în fereastra browserului (imagini în format JPEG sau PNG), după ce selectezi tipul compresiei: cu sau fără pierdere de informație (Lossy sau Lossless).
În câteva secunde, vei putea descărca fișierele optimizate, unul câte unul sau grupate într-o arhivă. Fișierele pot fi încărcate și de pe servicii de stocare în cloud precum Google Drive, Dropbox sau Box. Modul de comprimare Expert îți permite chiar să umbli puțin la setări ca să găsești balanța perfectă între dimensiunea fișierului și calitatea imaginii.
Articolul pe care tocmai l-ai citit este un fragment din una dintre lecțiile cursului nostru Aplicații online gratuite care te ajută la birou. Avem și alte cursuri care pot antrena minți curioase pe platforma Inteligo.ro.
La inteligo.ro poți urma online cursuri de tot felul, în ritmul ales de tine. Dar pe lângă dorința de a împărtăși experiențele și informațiile pe care noi le avem, ne dorim și să intrăm în contact direct cu oamenii care ne urmăresc. De aceea, în fiecare săptămână vom veni cu subiecte noi de dezbătut legate de noi, oamenii, și de mecanismele care ne ajută să evoluăm constant în viață și carieră.
Comentariile sunt încurajate. :)
Comentarii articol (0)