Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat că bugetul pe anul viitor va fi construit pe o estimare de deficit de 3,5%. Câțu a mai spus că are în vedere câteva măsuri pentru reducerea deficitului de acum.
„Pe anul acesta, rectificarea bugetară merge cu o estimare de deficit de 4,3% din PIB. Am în vedere câteva măsuri pe care le voi implementa șu sper să aducă câteva venituri la buget ca să reducem deficitul spre 4%.Pentru anul viitor, vreau să țintesc 3%. Acesta este obiectivul, dar nu cred că este posibil. Va fi aproape de 3%, dar mai mare. 3,5% este o țintă realistă. Este ceea ce cred că este fezabil, uitându-mă și la evoluția economiei, dar și la legislația în vigoare”, a spus ministrul de Finanțe.
Deficitul bugetar creşte la 4,3% din PIB la rectificare
Deficitul bugetului general consolidat pentru 2019 se va majora la 4,3% din Produsul intern brut în urma celei de-a doua rectificări bugetare, iar printre ministerele care vor primi fonduri suplimentare se află Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Dezvoltării Regionale, Ministerul Finanţelor şi Ministerul pentru Mediul de Afaceri, informează Agerpres.
Printre instituţiile în cazul cărora s-au diminuat creditele bugetare se află Ministerul Educaţiei, Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Transporturilor.
Aproape nouă din zece antreprenori români din sectorul IMM cred că actualul context economic nu este unul „prielnic pentru business”, conform celor mai recente date furnizate de Barometrul Minților Creative, realizat de UniCredit Bank.
Mai exact, doar 13% dintre „micro-antreprenorii” chestionați consideră că actualul context economic este favorabil afacerilor. De asemenea, doar 15% dintre respondenți iau în considerare extinderea business-ului în următorul an. Comparativ, Barometrul Minților Creative 2017 arăta că 45% dintre antreprenori plănuiau extinderea business-ului.
Comentarii articol (0)