Pentru dezbaterea de săptămâna asta, am plecat de la ideea că victimizarea nu ajută la nimic, nici în plan personal, profesional sau chiar social. Din contră, ce ar trebui să facem este să ne dăm seama că puterea și motivația stau în noi și să începem să le folosim pentru a construi ceva, fie că este o afacere, fie că este o societate mai bună: „Pentru succes nu te poţi antrena. Dar poţi, în schimb, să te antrenezi la aruncatul pietrelor din rucsac. Nevoia de-a găsi scuze, timpul pierdut miorlăindu-te, toate aceste lucruri nu fac decât să-ţi întârzie drumul şi să te transforme într-un personaj trist.” Tu ce părere ai? Spune-ne într-un comentariu. :)
Cursul săptămânii
Instrumente practice de organizare și activități de vânzări
Cei mai mulți oameni de vânzări nu sunt făcuți pentru jobul ăsta. Pentru ei e mult mai complicat decât pentru ceilalți, născuți să fie vânzători. Dar știi miracolul unde apare? În vânzări, ca și în sport, talentul e doar o mică parte din rezultate. Despre munca din spate vorbim în acest curs.
Ghidul săptămânii
Ghid SSM
Atunci când ai o firmă, ai multe responsabilități, dar poate cea mai mare dintre ele este să ai grijă de sănătatea și siguranța angajaților tăi. Având în vedere de câte reguli trebuie să ții cont, poate să ți se pară dificil de gestionat chestiunea siguranței la locul de muncă, dar nimic nu e dificil dacă ai la îndemână toate informațiile de care ai nevoie.
Cartea săptămânii
Scările levantului
Asemenea creatorului său, Ossyan Ketabdar, eroul romanului, este un erudit, un spirit iscoditor și ironic și, mai presus de orice, un excelent povestitor. Istorisirea lui, populată de personaje cu identități multiple, fragmentate, problematice, ne poartă printr-un univers plin de culoare și farmec, dar al cărui echilibru fragil este doar o iluzie care amenință să se sfărâme sub apăsarea istoriei. Spațiu de graniță (titlul cărții face trimitere la șirul de porturi comerciale prin care negustorii și călătorii europeni dornici de aventură pătrundeau în Orient), Levantul lui Maalouf este o punte între lumi, scena pitorească a unei tulburătoare și dureroase povești de dragoste.
Podcastul săptămânii
Love, no matter what
Cum e să crești un copil care e diferit de tine într-un mod fundamental (cum ar fi un geniu, un copil cu abilități diferite sau un infractor)? În acest discurs mișcător, scriitorul Andrew Solomon ne împărtășește ce a învățat el discutând cu zeci de părinți -- și întrebându-i: Care e linia dintre iubire necondiționată și acceptare necondiționată?
Comentarii articol (0)