Pentru dezbaterea de săptămâna asta, am plecat de la ideea că oamenii tăi rămân cu tine doar dacă le creezi un mediu bun în care să trăiască și să muncească, altfel își vor găsi, rapid, alte oportunități pe care să le urmeze: „Atunci când încurci colegii cu nişte slugi, atunci când devii mai degrabă isteric decât lider, atunci când nu plăteşti salarii cu lunile, dar mergi în vacanţă în Caraibe, atunci eşti, după umila mea părere, un antreprenor greu de suportat. Şi sunt puţini oamenii dispuşi să stea alături de tine la nesfârşit.” Tu ce părere ai? Spune-ne într-un comentariu. :)
Cursul săptămânii
Cum să fii un manager bun și să comunici eficient cu echipa ta
Ai putea să consideri că managerul trebuie să știe să își motiveze și să își gestioneze oamenii, și ai avea dreptate, dar acestea nu pot fi făcute în mod eficient decât dacă știi cum să comunici. În fapt, abilitatea de a-ți transmite mesajul într-un mod cât mai clar și coerent nu te ajută doar dacă ocupi un astfel de post, ci este importantă în toate aspectele vieții tale. Așa că acest pachet vine în întâmpinarea acestei nevoi de a te face înțeles și îți oferă șase cursuri care te învață, pas cu pas, cum să îți organizezi ideile și discursul, indiferent de mediul în care te afli și de modalitatea prin care îl transmiți.
Ghidul săptămânii
Controale și sancțiuni în 2020
Companiile și persoanele fizice pot fi supuse, de către inspectorii Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), unor verificări amănunțite sau fugitive. În esență, ne referim la inspecția fiscală, care este un tip mai amplu de control, și la controalele inopinate, care sunt mai scurte și mai țintite. Însă nu trebuie să uităm nici de controalele făcute „la distanță”, cum sunt verificarea situației fiscale personale și verificarea documentară. În acest ghid conceput de specialiștii de la avocatnet.ro ai principalele chestiuni urmărite prin aceste controale ale ANAF și regulile majore de verificare.
Cartea săptămânii
Lebăda neagră
Până să descopere Australia, Lumea Veche nu s-ar fi îndoit vreodată că toate lebedele sunt albe. O singură pasăre neagră a zdruncinat convingerea milenară și a demonstrat fragilitatea cunoașterii empirice. De aici, Taleb numește Lebăda Neagră un eveniment foarte puțin probabil, pe care îl recunoaștem prin trei însușiri principale: raritatea, impactul extrem și faptul că, în ciuda neprevăzutului său, ne străduim să îi găsim explicații ulterioare prin care să ne convingem că a fost, de fapt, predictibil.
Podcastul săptămânii
How to run a company with (almost) no rules?
Cum ar fi dacă slujba nu ți-ar controla viața? Directorul executiv brazilian, Ricardo Semler, pune în practică o formă radicală de democrație a corporațiilor, regândind totul, de la ședințele executive, până la felul în care salariații își anunță zilele de concediu (nu trebuie să o facă). Aceasta este o viziune care recompensează înțelepciunea salariaților, promovează echilibrul dintre slujbă și viața personală - și duce la niște conștientizări profunde despre ce înseamnă, cu adevărat, munca și viața. Întrebare bonus: cum ar fi dacă și școlile ar fi la fel?
Comentarii articol (0)