Mai exact, potrivit unui comunicat recent al MEC, și-au suspendat total cursurile Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad (în perioada 24 februarie – 8 martie) și Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu (până la sfârșitul acestei săptămâni).
Totodată, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara a luat decizia ca toți studenții și cadrele didactice care au fost în ultima jumătate de lună în zone cu risc de infecție cu coronavirus să intre, pentru o perioadă de 14 zile, în carantină la domiciliu, iar programele de studii cu predare în limbă engleză și franceză să fie suspendate timp de două săptămâni.
O măsură asemănătoare a fost luată și de Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, care a stabilit că, începând din data de 24 februarie 2020, persoanele care revin după o călătorie în nordul Italiei (regiunile Lombardia, Veneto și Emilia Romagna) trebuie să rămână acasă pentru autoizolare până la 14 zile.
Pe de altă parte, în condițiile în care numărul îmbolnăvirilor din Europa crește, în special în Italia, țară în care traiesc, învață sau sunt în vizită foarte mulți români, Ministerul Sănătății (MS) a prezentat recent, printr-un comunicat de presă, o serie de măsuri menite să prevină îmbolnăvirea cu coronavirus și evitarea extenderii epidemiei și în țara noastră.
În primul rând, ministerul subliniază faptul că autoritățile italiene nu au raportat cazuri de cetățeni români infectați cu COVID-19. Apoi, MS anunță că, în cazul persoanelor care ajung în țară după ce au fost în localitățile afectate de coronavirus din regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia, se vor aplica măsuri similare cu cele aplicate de autoritățile din Italia, adică respectivele persoane vor fi plasate în carantină timp de 14 zile.
De asemenea, potrivit autorităților din țara noastră, măsurile de control și prevenire a infecției cu noul coronavirus la punctele de frontiera terestre, maritime sau fluviale și aeriene vor fi suplimentate, iar MS va asigura personalul medical necesar în punctele de trecere a frontierei, inclusiv prin detașare din alte județe.
În același timp, campania de informare a populației privind atât infecția cu COVID-19, cât și măsurile de prevenire individuale și colective care trebuie luate va fi extinsă și va fi elaborat un buletin zilnic de informare privind evoluția situației îmbolnăvirilor cu coronavirus la nivel internațional.
Acum ceva timp, redacția noastră a scris un material mai amplu atât despre simptomele date de îmbolnăvirea cu coronavirus, cât și despre măsurile de protecție pe care le putem lua.
Comentarii articol (0)