Pentru dezbaterea de săptămâna asta, am plecat de la ideea că deși multe companii observă, în această perioadă, un randament crescut al angajaților și presupun că lucratul de acasă este un avantaj care merită păstrat pe viitor, acest lucru poate, foarte ușor, să fie o mică păcăleală: „Mulți oameni își ajută, azi, companiile la care lucrează. Muncesc mult și o fac în ideea că e nevoie de munca lor. Nu pentru că se tem de ceva, ci pentru că le-a plăcut viața de dinainte și ar vrea să aibă parte de ea cât mai curând.” Tu ce părere ai? Spune-ne într-un comentariu. :)
Cursul săptămânii
Șomajul tehnic în practică: 32 de întrebări și răspunsuri
Aplicarea șomajului tehnic ridică o serie de probleme practice cu care se pot confrunta angajatorii și pe care cursul le va lămuri într-o manieră foarte concisă și clară. Departe de a fi un curs ca la școală, cursul va răspunde scurt și la obiect celor mai frecvente întrebări care pot fi ridicate în ceea ce privește șomajul tehnic.
Podcastul săptămânii
Strange answers to the psychopath test
Există o linie evidentă care îi desparte pe cei „nebuni” de cei „sănătoși”? Într-un discurs cutremurător, Jon Ronson, autorul Testului Psihopatului, ne arată zonele gri dintre cele două condiții.
Lectura săptămânii
Desfătările și mâhnirile muncii
Cartea adună portrete vii din câmpul muncii în primul volum din seria de autor „Alain de Botton”. De la știință spațială și logistică la fabricarea biscuiților și antreprenoriat, Botton ne poartă printr-o incursiune în locuri și moduri de lucru, un pretext excelent pentru multiple conversații despre ce trebuie să fie, ce poate fi și ce nu este munca.
Webinarul săptămânii
GDPR post pandemie. Importanța datelor personale în gestiunea afacerii pe timpul crizei economice
Pe parcursul sesiunii veți afla ce drepturi și obligații au companiile după încetarea stării de urgență generată de pandemia COVID-19 din perspectiva prelucrării datelor. Cum ar trebui să reacționeze angajatorii în anumite situații concrete și ce măsuri de conformitate trebuie să implementeze aceștia odată cu încetarea stării de urgență în funcție de interesul urmărit – monitorizarea angajaților, campaniile de promovare, adaptarea proceselor de business la noua realitate. Vom puncta ce măsuri de prelcurare a datelor sunt considerate legale, ce măsuri sunt considerate abuzive și cum putem înțelege cum să aplicăm măsurile de preventive COVID-19 fără să încălcăm principiile privind prelucrarea datelor.
Comentarii articol (1)