Și saloanele de înfrumusețare se redeschid din 15 mai. După anunțul făcut recent de președintele Klaus Iohannis, telefoane au sunat în continuu pentru progrămari.
Sorin Scăiceanu, proprietarul unui salon: Am făcut foarte multe programări. După ce președintele a făcut anunțul la televizor, telefoanele au „explodat”. Până în luna iunie programul este „full”. Am făcut programări relaxate, deci numai unul la unul - client cu stilist.
Înainte, de exemplu, la un vopsit, cât clienta aștepta, luam alt client. Am eliminat acest mod de lucru. Angajatul va sta doar cu clienta respectivă. Evident că vom pierde, dar este bine pentru siguranță. Ne-am aprovizionat cu tot ce trebuie – măști, dezinfectanți, mănuși, viziere pentru angajați, termometru digital la intrare, soluție dezinfectantă la intrare.
Economia României va înregistra o scădere semnificativă, de 6% în 2020, după mai mulţi ani de creştere robustă, în timp ce deficitul guvernamental este preconizat să ajungă până la 9,2% din PIB în acest an, potrivit previziunilor economice de primăvară, publicate miercuri de Comisia Europeană, anunță Agerpres. Ministerul Finanțelor a prevăzut în proiectul de rectificare un deficit de 6,7% în 2020.
Pentru 2021, Comisia Europeană estimează că economia României îşi va reveni, chiar dacă nu la nivelul de dinaintea crizei, graţie unui avans de 4,2%. Totuși, deficitul guvernamental ar urma să crească în 2021 până la 11,4% din PIB.
Estimările publicate miercuri sunt mai pesimiste decât prognozele anterioare, din iarna anului trecut, ale Executivului european. Atunci Comisia Europeană şi-a revizuit uşor în urcare estimările privind economia României în 2020, de la 3,6% până la 3,8%.
Studiile făcute în laborator arată că noul coronavirus a suferit o mutație care are o transmisibilitate mai mare, dar acest lucru a fost demonstrat doar pe culturi de celule și nu se știe încă dacă același lucru se întâmplă și în cazul transmiterii interumane, a spus la Digi24 Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.
Pe de altă parte, vestea bună este că vaccinurile aflate acum în dezvoltare, pornind de la tulpina oficială, par să fie eficiente și împotriva mutațiilor, adaugă el.
E un studiu științific destul de complex, se referă la mutațiile pe care le suferă virusurile corona, dar nu e nimic neașteptat pentru că acestea așa evoluează, generează mutații în momentul înmulțirii.
Sunt studii de laborator care arată într-adevăr o transmisibilitate mai mare, dar nu e certificată la transmiterea interumană, e certificată în studii efectuate în laborator pe culturi de celule și încă nu e sigur dacă se întâmplă și în transmiterea interumană.
Comentarii articol (0)