Analiză. „Marii câștigători”: Companiile care au făcut profit în timpul pandemiei de coronavirus
Efectele economice ale pandemiei generate de COVID-19 au împărţit afacerile în patru categorii - servicii esenţiale, marii câştigători, perdanţi şi supravieţuitori, printre marii câştigători numărându-se companiile din e-commerce, comunicaţii video, platforme cloud, telemedicină, arată o analiză PwC România, citată de Agerpres.
„Din categoria serviciilor esenţiale fac parte sectoarele farmaceutic, de alimentaţie, de sănătate, telecomunicaţii şi utilităţi. Marii câştigători, cei pentru care criza curentă a reprezentat o creştere a cererii pe piaţă, sunt, de exemplu, companiile care îşi desfăşoară activitatea în e-commerce, comunicaţii video, platforme cloud sau telemedicină. Perdanţii evidenţi ai şocului sunt entităţile economice din sfera de turism, divertisment, retail tradiţional sau restaurante. Supravieţuitorii, adică acele sectoare care ar putea 'scăpa' mai puţin atinse de criză ar putea fi companiile din sfera serviciilor financiare, sectorul imobiliar, retail-ul online, fashion sau media”, potrivit analizei.
Totodată, activele imobiliare sunt afectate diferit, în funcţie de zona în care operează afacerea, dar şi de regiunea deservită. Astfel, anumite active operaţionale (cum ar fi hoteluri sau aeroporturi) resimt cel mai acut impactul iniţial şi este de aşteptat să vadă o scădere rapidă a valorii pe măsura răspândirii virusului.
Guvernul va înființa un grup de lucru pentru asigurarea securității rețelelor 5G
Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de joi un memorandum pentru înființarea Grupului de Lucru 5G din care vor face parte mai multe instituții guvernamentale și SRI, SIE, STS. Conform documentului, Grupul va pune în aplicare recomandările din setul de instrumente al UE pentru „atenuarea eficace a riscurilor și asigurarea securității rețelelor 5G în România”.
Obiectivul grupului este “elaborarea documentului de poziție națională 5G Toolbox cu privire la măsurile concrete și măsurabile necesare pentru a pune în aplicare pe teritoriul României recomandările din setul de instrumente al UE privind securitatea rețelelor 5G, respectiv elaborarea raportului privind punerea în aplicare a măsurilor-cheie pe teritoriul României, în concordanță cu calendarul european astfel încât să se circumscrie efortului coordonat cu toate celelalte state”, conform memorandumului.
Procedura de tranzit a teritoriului Bulgariei, simplificată pentru cetățenii români
Procedura de tranzit a cetățenilor români prin teritoriul Bulgariei a fost simplificată și, astfel, se vor reduce timpii de așteptare în punctele de control pentru trecerea frontierei, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE), potrivit Mediafax.
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut joi o convorbire telefonică cu Ekaterina Zaharieva, viceprim-ministru și ministru al afacerilor externe al Republicii Bulgaria.
Conform sursei citate, șeful diplomației române a abordat tema procedurii aplicate pentru tranzitarea teritoriului Bulgariei de către cetățenii români și a adresat rugămintea ca autoritățile bulgare să asigure fluidizarea traficului, prin reducerea timpului de așteptare în punctele de control pentru trecerea frontierei.
Comentarii articol (0)