Se redeschid noi puncte de frontieră. Reluarea unor rute aeriene se va actualiza săptămânal
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis, marți, prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, dar și un al treilea set de măsuri de relaxare, a anunțat, marți, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, la finalul ședinței de guvern.
Astfel, mai multe puncte de frontieră urmează să fie redeschise: Negru Vodă (jud. Constanța), Turnu Măgurele (Teleorman), Sighetul Marmației (Maramureș), Rădăuți-Prut (Botoșani), Oancea (Galați), Jimbolia - feroviar (Timiș). Acesta din urmă era deschis până acum numai pentru traficul de mărfuri pe calea ferată, acum va fi deschis și pentru trenurile de călători.
În ceea ce privește reluarea zborurilor comerciale pentru anumite destinații, lista va fi actualizată săptămânal, în funcție de evaluările pe care le va face Institutul Național pentru Sănătate Publică, a arătat Raed Arafat.
Cel mai bun lucru pe care l-am învăţat în această pandemie este că dependenţa de importuri din spaţiul extraeuropean, din China, Asia şi din alte ţări care nu sunt în Uniunea Europeană, a arătat cât de vulnerabili suntem, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu.
"În această pandemie, poate că cel mai bun lucru pe care l-am învăţat - dacă există un lucru bun - este că dependenţa de importuri din spaţiul extraeuropean, din China, din Asia şi din alte ţări care nu sunt în Uniunea Europeană, a arătat cât de vulnerabili suntem. Şi aici nu vorbim numai de domeniul sanitar, ci vorbim de absolut toate domeniile.
A arătat că energia a fost esenţială în această criză de pandemie. Această energie a fost vitală, pentru că a trebuit să aprovizioneze cu energie electrică absolut pe toată lumea.
Energia şi comunicaţiile au stat la baza dezvoltării economice în această perioadă", a afirmat Popescu, citat de Agerpres.
Sorin Grindeanu, președintele ANCOM, a făcut un nou apel pentru transpunerea în legislație a memorandumului dintre SUA și România cu privire la tehnologia 5G. El a adăugat că doar acest lucru mai lipsește pentru ca licitația să aibă loc.
„Instituția pe care o conduc e pregătită din vara anului trecut, dar nu suntem doar noi actori în licitația 5G. S-a semnat un memorandum între guvernele României și SUA, care e foarte binevenit pentru că la fel de importantă ca implementarea este și securitatea. Doar că trebuie să-l și aplicăm, înseamnă transpunere în legislație, de către Guvern sau Parlament”, a spus Sorin Grindeanu.
Comentarii articol (0)