Record istoric pentru mașinile second-hand în România, în 2017
Anul 2017 este un an record pentru mașinile second-hand după eliminarea timbrului de mediu, cu aproape 400.000 de mașini înmatriculate în perioada ianuarie-septembrie, conform unei analize efectuate de Autovit.ro pe baza datelor publice oferite de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).
Reînmatricularile au atins și ele un maxim istoric în primele nouă luni ale acestui an, de 360.635 de unități, iar înmatriculările de mașini noi au înregistrat cel mai bun rezultat din ultimii opt ani, ajungând la 78.769 de unități.
Tranzacțiile cu mașinile la mâna a doua au atins un record istoric în perioada ianuarie – septembrie 2017, ajungând la 378.424 de unități, conform unei analize efectuate de Autovit.ro pe baza datelor publice oferite de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Comparativ, în primele 9 luni din 2016, piața mașinilor rulate a ajuns la un număr de 222.859 unități. De asemenea, și tranzacțiile cu mașini noi au crescut cu 16%, de la 67,992 în 2016 la 78,769 mașini în perioada ianuarie – septembrie 2017.
România are cel mai mare deficit bugetar din UE
Deficitul României creşte îngrijorător. Diferenţa dintre veniturile şi cheltuielile bugetare a fost de 4,1 la sută în cel de-al doilea trimestru al anului. Acesta este cel mai mare nivel înregistrat la nivelul Uniunii Europene, arată datele biroului european de statistică.
În primul trimestru al acestui an, România a înregistrat un deficit de 3,6 la sută. Devine astfel din ce în ce mai greu să ne încadrăm în ţinta de deficit de cel mult 3 la sută asumată de Guvern.
Datele sunt calculate după metodologia European System of Accounts (ESA 2010).
După România, cele mai mari deficite bugetare, date ajustate sezonie, le-au înregistrat Marea Britanie (3,4%), Franţa (2,8%), Portugalia (1,6%), Slovacia (1,4%), Austria şi Polonia (cu câte 1,2%).
ANCOM: Grindeanu vrea revizuirea tarifelor de interconectare
Revizuirea tarifelor de interconectare și tarife rezonabile de acces pe proprietățile publice sunt priorități ale fostului prim-ministru, Sorin Grindeanu, în calitatea sa de candidat la șefia Autorității de Comunicații (ANCOM).
Revizuirea tarifelor de interconectare a operatorilor de telefonie mobilă și stabilirea de tarife rezonabile de acces pe proprietățile publice pentru instalarea elementelor de infrastructură a rețelelor de telecomunicații sunt principalele priorități ale fostului premier Sorin Grindeanu, nominalizat la funcția de președinte al autorității de reglementare în comunicații (ANCOM), potrivit Profit.ro. În fața comisiilor de profit reunite ale Parlamentului, el a adăugat marți că eficientizarea regimului de interconectare IP și licitația pentru viitoarele licențe 5G sunt alte două priorități ale viitorului mandat.
Comentarii articol (0)