avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Valabilitate RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Valabilitate RCA

Am cumparat o masina second hand din Romania. Am la dispozitie 90 zile pentru transcrierea dreptului de proprietate. RCA-ul pe numele vechiului proprietar e valabil pana la depunerea dosarului la inmatriculari cand trebuie sa am RCA valabil pe numele meu? Adica pot circula cu RCA-ul vechi in termenul maxim de 90 zile pana la inmatriculare?
Ultima modificare: Duminică, 27 Mai 2018
silviuoltean@yahoo.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihaela Molnar , Consultant asigurari 22:52, 30 Mai 2018
In conformitate cu OUG 14/2017, care se aplica incepand cu 20.05.2018,
4. La articolul 11, după alineatul (4) se introduc opt noi alineate, alineatele (41)-(48), cu următorul cuprins:

(41) Organul fiscal care operează scoaterea vehiculului din evidența fiscală a fostului proprietar are obligația de a notifica înstrăinarea acestuia în cadrul schimbului de informații prevăzut de reglementările în materie fiscală, în termen de 5 zile lucrătoare, autorității competente de înmatriculare. Aceasta face mențiunea privind înstrăinarea vehiculului în Registrul național de evidență a permiselor de conducere și a vehiculelor înmatriculate constituit de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, în termen de 30 de zile de la primirea notificării.

Asadar, daca vechiul proprietar a anuntat Fiscul, dumneavoastra puteti inregistra masina la Fisc pe numele dumneavoastra. Din acel moment puteti incheia si asigurarea RCA tot pe numele dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculez masina second hand haloiu_radu@yahoo.fr haloiu_radu@yahoo.fr Am cumparat o masina second hand din Franta in 2018 si deci acum in 2020 nu pot s o inmatriculez caci au trecut mai mult de 90 zile de cind am devenit ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, in data de 30.12.2022 am cumpărat o mașină second-hand. ... Elena-Alexandra Elena-Alexandra Bună ziua, In data de 30.12.2022 am cumpărat o mașină second-hand. As vrea sa știu care este termenul până la care trebuie finalizate actele ... (vezi toată discuția)
Vandut masina cu acte cum pot so radiez Dinuneculai Dinuneculai Buna ziua am vandut o masina cu tot cu acte .am pierdut copia de buletin a persoanei. Cum pot sa gasesc masina so radiez sau sa o denunt la furt .va rog sa ma ... (vezi toată discuția)