Am cumparat o masina second hand din Romania. Am la dispozitie 90 zile pentru transcrierea dreptului de proprietate. RCA-ul pe numele vechiului proprietar e valabil pana la depunerea dosarului la inmatriculari cand trebuie sa am RCA valabil pe numele meu? Adica pot circula cu RCA-ul vechi in termenul maxim de 90 zile pana la inmatriculare?
In conformitate cu OUG 14/2017, care se aplica incepand cu 20.05.2018,
4. La articolul 11, după alineatul (4) se introduc opt noi alineate, alineatele (41)-(48), cu următorul cuprins:
(41) Organul fiscal care operează scoaterea vehiculului din evidența fiscală a fostului proprietar are obligația de a notifica înstrăinarea acestuia în cadrul schimbului de informații prevăzut de reglementările în materie fiscală, în termen de 5 zile lucrătoare, autorității competente de înmatriculare. Aceasta face mențiunea privind înstrăinarea vehiculului în Registrul național de evidență a permiselor de conducere și a vehiculelor înmatriculate constituit de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, în termen de 30 de zile de la primirea notificării.
Asadar, daca vechiul proprietar a anuntat Fiscul, dumneavoastra puteti inregistra masina la Fisc pe numele dumneavoastra. Din acel moment puteti incheia si asigurarea RCA tot pe numele dumneavoastra.