România va încheia anul cu creștere economică, întrucât nu a fost în lockdown complet ca Germania, Italia sau Spania, a declarat la Digi24 ministrul Economiei, Virgil Popescu. El și-a exprimat chiar optimismul că „poate România va avea surpriza de a fi printre primele țările europene”.
Ministrul a vorbit despre măsurile pentru repornirea economiei în perioada următoare.
„Industria auto își va reveni odată cu creșterea confortului oamenilor. Va mai trece o lună-două, până când industria auto va începe să crească.
Industria construcțiilor a funcționat, cred că aceasta va fi motorul PIB. Și agricultura a funcționat. România nu a fost în lockdown complet ca Germania, Spania și Italia, ci unul parțial, de aia am avut creștere economică.
Cehia le va permite cetățenilor săi să se deplaseze, din 15 iunie, în majoritatea ţărilor europene fără a mai fi obligaţi să prezinte la întoarcere dovada unui test negativ la noul coronavirus. Totodată, a anunțat că în aceleași condiții primește turiști din 19 țări considerate sigure, printre care și România.
De la data respectivă, statele europene vor fi plasate în trei categorii, cu un sistem de coduri de culori, în funcţie de riscul de transmitere a coronavirusului, informează Reuters şi app, citate de Agerpres.
Astfel, din 15 iunie, cehii vor putea călători fără restricţii în 19 ţări “verzi”, categorie în care au fost plasate statele vecine Germania, Austria, Polonia şi Slovacia, precum şi Ungaria, România, Bulgaria sau alte ţări considerate „sigure”, printre care Croaţia, Grecia, Cipru, Elveţia, statele baltice, Finlanda, Norvegia, Islanda.
Comisia Europeană intenționează impunerea unei noi taxe marilor companii care beneficiază de piața unică a UE. Taxa va reprezenta mai puțin de 0.2% din cifra de afaceri a respectivelor companii și ar putea genera zeci de miliarde de euro pe an. Banii ar ajuta la finanțarea planurilor de stimulare economică a statelor UE, informează Agerpres.
Impunerea unei noi taxe companiilor ar putea genera zece miliarde de euro pe an pentru finanţarea planurilor de stimulare economică şi va reprezenta mai puţin de 0,2% din cifra de afaceri a marilor companii care beneficiază de piaţa unică a UE, a anunţat luni Comisia Europeană.
Comentarii articol (0)