Italia își deschide granițele pentru turiști. Spania se pregătește pentru sfârșitul lunii
Italia și-a redeschis miercuri granițele pentru turiștii europeni, după o lungă perioadă de izolare. În Spania, deschiderea frontierelor ar urma să aibă loc spre finalul iunie.
După o lună de ridicare graduală a restricţiilor, Italia şi-a redeschis miercuri şi frontierele pentru turiştii europeni, un nou pas spre normalizare şi relansare a turismului înainte de sezonul estival, informează Agerpres, care citează AFP.
"Ţara revine la viaţă", a concluzionat ministrul Afacerilor Regionale, Francesco Boccia, în condiţiile în care au fost reluate zborurile internaţionale pe aeroporturile din trei mari oraşe: Roma, Milano şi Napoli.
Cu cât a crescut traficul aerian după relaxarea restricțiilor. Raport IATA
Traficul aerian de pasageri a crescut cu 30% pe plan global în luna mai, faţă de aprilie, după ce companiile aeriene au redus preţul biletelor interne în medie cu 23%, pentru a încuraja revenirea clienţilor, arată un raport al Asociaţiei Internaţionale de Transport Aerian (IATA).
"Operatorii aerieni au nevoie de numerar din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19) şi caută să încurajeze pasagerii să zboare, oferindu-le preţuri scăzute ale biletelor. Dificultatea o reprezintă majorarea costurilor, din cauza restricţiilor în vigoare", a declarat economistul şef al IATA, Brian Pearce, scrie Agerpres, preluând Reuters.
Comisia a lansat, miercuri, a doua etapă de consultări cu sindicatele și organizațiile patronale europene cu privire la modul de asigurare a unor salarii minime echitabile pentru toți lucrătorii din Uniunea Europeană, arată un comunicat de presă.
"Aceasta este continuarea primei etape a consultării, care s-a desfășurat în perioada 14 ianuarie - 25 februarie 2020, la care Comisia a primit răspunsuri din partea a 23 de parteneri sociali din întreaga UE. Pe baza răspunsurilor primite, Comisia a concluzionat că sunt necesare acțiuni suplimentare la nivelul UE. Comisia nu urmărește stabilirea unui salariu minim european uniform, nici armonizarea sistemelor minime de stabilire a salariilor. Orice eventuală măsură ar urma să fie aplicată diferit, în funcție de sistemele de stabilire a salariului minim și de tradițiile statului membru, cu respectarea deplină a competențelor naționale și a libertății contractuale a partenerilor sociali”, potrivit unui comunicat de presă.
Comentarii articol (0)