Pe măsură ce situația epidemiologică se înrăutățește în România, călătoriile în străinătate sunt din ce în ce mai dificile. Olanda tocmai a anunțat că românii care sosesc în țară trebuie să se autoizoleze 14 zile. E a zecea țară a Uniunii Europene care ia o astfel de decizie în cazul românilor.
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că, începând de joi, cetățenilor care se deplasează din România în Olanda „le este recomandată ferm autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile” din momentul intrării pe teritoriul Regatului Țărilor de Jos.
De asemenea, MAE precizează că, potrivit Ministerului olandez al Sănătății, Bunăstării și Sportului, toți pasagerii cu vârsta peste 13 ani care pleacă, sosesc sau tranzitează aeroporturile din Regatul Țărilor de Jos, indiferent de țara din care sau spre care călătoresc, au obligația de a completa o declarație de sănătate pe propria răspundere.
Personalul din cadrul aeroportului va efectua verificări aleatorii ale pasagerilor, solicitând prezentarea declarației completate și semnate, conform sursei citate.
Internetul din balon a devenit o realitate. A fost lansat primul serviciu de acest tip
A fost o promisiune mult timp, însă acum a devenit realitate: internet din balon. O tehnică simplă, care poate ajuta zonele izolate. După ani de zile de teste, Loon, divizie a companiei Alphabet, a lansat primul serviciu comercial prin care furnizează internet cu ajutorul baloanelor ce zboară la circa 20 de kilometri înălţime.
Primul astfel de serviciu comercial de internet a fost inaugurat în Kenya. Compania a dat drumul unei „flote” de 35 de baloane care acoperă cu semnal 4G aproximativ 50.000 kilometri pătraţi.
Astfel de stații în balon acoperă cu semnal o zonă de zece ori mai mare decât o antenă clasică de telecomunicații.
Cum funcționează „balonul cu internet”: Baloanele sunt, de fapt, vehicule ce zboară la o înălţime de aproximativ 20 kilometri. Se orientează în funcție de condițiile atmosferice și se deplasează cu ajutorul curenților stratosferici. Fiecare unitate rezistă în aer cel mult 100 de zile și apoi trebuie să coboare la sol pentru inspecție și revizie.
Un virus ameninţă să distrugă o mare parte din recolta de sfeclă de zahăr a Europei
Virusul îngălbenirii sfeclei este un nou motiv de îngrijorare pentru cultivatorii europeni de sfeclă de zahăr, informează Bloomberg.
După ce s-au luptat cu preţurile extrem de scăzute şi cu o primăvară secetoasă care a afectat plantele, cultivatorii de sfeclă de zahăr trebuie să facă faţă acum unui virus care ar putea reduce producţia cu până la 25% în Franţa şi chiar mai mult în Germania.
Lupta împotriva acestui virus a devenit mai dificilă după ce în 2018 Uniunea Europeană a interzis utilizarea neonicotinoidelor, un insecticid vinovat pentru uciderea albinelor.
Virusul îngălbenirii sfeclei riscă să reducă producţia de zahăr a UE, pentru al treilea sezon, după ce colapsul preţurilor în urmă cu câţiva ani a dus la diminuarea suprafeţelor cultivate şi a forţat închiderea unor fabrici.
Comentarii articol (0)