Pentru dezbaterea de săptămâna asta, am plecat de la ideea că e nu putem controla nimic în viață. Controlul este mai mult sau mai puțin o iluzie care uneori ne provoacă mai multă suferință decât liniște. Dar viața nu este despre a fi controlată, ba dimpotivă, cu cât încerci mai mult să te pui împotriva ei, cu atât mai „zguduit” ești de ea: „[...] Într-o zi, am întâlnit pe cineva care mi-a povestit că viaţa e ca un râu. Şi tu eşti într-o canoe. Şi că dacă încerci să vâsleşti împotriva curentului, nu faci decât să oboseşti inutil. În schimb, ai putea să foloseşti forţa râului că să mergi mai departe, să ajungi în locuri mai liniştite şi să ocoleşti obstacolele de pe drum.” Tu ce părere ai? Spune-ne într-un comentariu. :)
Cursul săptămânii
Tot ce trebuie să știi despre finanțări nerambursabile. Construiește proiecte de succes
Un set de cursuri și ghiduri utile pentru oamenii care vor să facă o analiză a implementării proiectelor pe fonduri nerambursabile, înțelegând, chiar de la început, ce anume implică un astfel de proiect. Care sunt modurile în care poți accesa o astfel de finanțare? Când primești, efectiv, banii? Cum întocmești un buget? În plus, setul conține și opt instrumente utile în afaceri oricărui antreprenor debutant, instrumente care pot fi utilizate pentru a se fundamenta deciziile luate. La finalul fiecărei lecții se poate descărca o aplicație practică realizată în MS Excel și care poate fi particularizată cu propriile date.
Lectura săptămânii
Ia decizii bune
Cercetările în domeniul psihologiei au arătat că deciziile noastre sunt afectate de o serie de distorsiuni şi elemente iraţionale, printre care şi faptul că... uneori avem prea multă încredere în noi. Căutăm informaţii care ne susţin punctele de vedere şi le evităm pe cele care nu o fac. Suntem distraşi de emoţii. Se pare că, atunci când este vorba de luarea deciziilor, creierele noastre sunt instrumente imperfecte. Din păcate, simplul fapt de a fi conştienţi de aceste lucruri nu rezolvă problema, la fel cum faptul că ştim că avem miopie nu ne ajută să vedem mai bine. Adevărata întrebare este: Cum putem să ne descurcăm mai bine?
Ghidul săptămânii
Detașarea și problemele sale juridice. Ghid pentru angajați și angajatori
Uneori, unui angajat i se poate cere să lucreze pentru un alt angajator și chiar să lucreze diferit de cum e prevăzut în contractul de muncă. O astfel de modificare se numește detașare și implică folosirea angajaților de către un alt angajator, în scopul unor lucrări. Ghidul prezintă cele mai importante reguli juridice de care trebuie să țină seama angajatorii și de care angajații trebuie să fie conștienți înainte de a fi detașați.
Podcastul săptămânii
Our unhealthy obsession with choice
Ne confruntăm cu un șir nesfârșit de alegeri, ceea ce ne conduce către anxietate, vinovăție și sentimente care ne fac să ne simțim inadecvați și să ne gândim că poate nu facem alegerile corecte. Dar filosoful Renata Salecl întreabă: ar putea alegerile individuale să ne distragă atenția de la ceva mult mai mare - puterea pe care am avea-o dacă am gândi dintr-o perspectivă a societății? O rugăminte curajoasă să nu mai luăm atât de în serios alegerile personale și să ne concentrăm pe alegerile pe care le luăm colectiv.
Comentarii articol (0)