avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Infiintare CMI medicina de familie - fonduri ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Infiintare CMI medicina de familie - fonduri structurale/europene

Sunt medic specialist medicina de familie si doresc infiintarea unui CMI in mediul rural. Am demarat procesul pentru obtinerea concesiunii pentru un teren, solicitarea a fost aprobata in consiliul local si urmeaza atribuirea terenului. Avand in vedere costurile ridicate pentru construirea CMI, ma intereseaza daca pot obtine finantare nerambursabila, unde trebuie sa ma interesez (reprezentanta casei de asigurari nu are cunostinta de asa ceva) si ceva sfaturi utile. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 09:37, 6 Ianuarie 2015
Pentru accesarea de fonduri nerambursabile, fie guvernamentale fie structurale, trebuie ca acest cabinet sa fie infiintat sub forma de SRL, SRL-D sau PFA. Prin noul program PNDR veti putea obtine maxim 70.000 euro/proiect,
-70% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanțare;
- 30% din cuantumul sprijinului în maximum trei ani de la primirea deciziei de
finanțare.
La momentul lansarii acestei masuri se vor putea detalii.
SE mai pot accesa programele nationale, dar pentru asta trebuie sa aveti facut proiectul, sa stiti care este costul constructiei, sa aveti avizele necesare inceperii constructiei.Se pot obtine cu cofinantare in jur de 30.000 euro.
Calcule concrete este foarte greu sa se faca in acest moment fara a se cunoaste proiectul constructiei. Poate ca pentru inceput era mai bine sa gasiti un spatiu inchirie pe care sa-l amenajati.
In primul rand multumesc mult. In acest moment proiectul este o simpla formalitate deoarece planul este facut impreuna cu un arhitect dar pentru a initia proiectul trebuie sa intru in posesia documentului de concesiune cu dimensiunile exacte ale suprafetei. De asemenea, pretul il voi afla tot la finalizarea proiectului. Ma orientasem catre varianta mai putin costisitoare cu constructie in regie proprie dar daca obtin finanatare, pot face si cu firma. Totusi, ce presupune "La momentul lansarii acestei masuri se vor putea detalii"? Cand se lanseaza? unde ma pot documenta? cine este structura responsabila pentru demararea procedurii?
Va aderesez intrebarile pentru ca deja mi-ati prezentat multe date cu caracter de noutate. Avand in vedere ca nu imi trebuie mai mult de 30000 de euro, unde ma pot interesa de programele nationale, pentru ca as opta pentru varianta mai rapida. Din nou, multumesc mult.
La momentul lansarii acestei masuri se vor putea afla detalii. Scuze de confuzie.
Lansarea concreta nu se cunoaste, oricum vor aparea ghidurile si documentele din timp, mai intai spre consultare si apoi vor fi anuntate sesiunile de depunere.
Pentru programele nationale este necesar sa aveti contractul de concesiune a terenului si proiectul constructiei facut, avizat si aprobat cu toate avizele necesare, inclusiv utilitati.
Despre pima varianta a PNDR va puteti interesa la oficiul judetean al APRDP.
Pentru programele nationale va puteti adresa OTIMMC din zona dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri europene pentru tineri cretu1 cretu1 Buna ziua, Doresc sa ma consultati in vederea accesarii unui fond potrivit pentru infiintarea unei firme de prestare servicii si anume o gradinita privata in ... (vezi toată discuția)
Construire teren artificial de fotbal mateiviorel mateiviorel Posed un teren intravilan pe care doresc sa costruiesc un teren artificial de fotbal.Ce documente imi trebuiesc pt demararea constructiei si daca pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Proiect b.mariana b.mariana buna ziua, detin un teren de 4000mp la 14 km de capitala;exista posibilitatea deschiderii unei gradinite+scoala1-4+loc recreere, accesand fonduri ... (vezi toată discuția)