Un doctor si un grup de cosumatori au dat in judecata compania KFC incercand astfel sa determine ca lantul de restaurante sa nu mai foloseasca la prajitul puilor alt ulei decat cel din prezent, care are o concentratie de grasime peste norma si este semi hidrogenat.
Doctorul Arthur Hoyte, un chimist de la institutul Rockville, Maryland, si Centrul de Stiinta pentru Protectia Consumtorului doresc ca Kentucky Fried Chicken sa fie obligat prin ordin judecatoresc sa foloseasca alte tipuri de ulei in prepararea produselor sale. De asemenea, vor sa fie siguri ca restaurantul informeaza consumatorii de continutul de grasimi al produselor.
Purtatorul de cuvant al lantului de restaurante considera ca aceste cereri sunt neintemeiate si ca sunt gata sa ajunga in instanta. Acesta spune ca ar fi de acord sa schimbe tipul de ulei folosit in prezent, dar numai daca se pastreaza gustul si aroma specifice ale KFC. De asemnea, acesta spune ca lista calorica a produselor si sfaturi despre nutritie sunt afisate pe pagina de internet, si nu vede de ce ar trebui afisate si in restaurante.
Reprezentantii Centrului de Stiinta pentru Protectia Consumtorului doresc ca lantul KFC sa ofere o mancare mai sanatoasa avand in vedere ca multi copii si tineri consuma de la restaurantele de tip fast-food. Este a doua oara in ultimii trei ani cand Centrul a dat in judecata KFC acuzandu-l ca mancarea servita in resaturante este nesanatoasa. In cadrul ultimului proces Centrul a avut castig de cauza, in urma caruia KFC i s-a interzis ca in reclamele sale sa sustina ca produsele sale sunt mai sanatoase decat in alte fast-food-uri, atata timp cat nu poate demosntra stiintific.
Comentarii articol (4)