Profesorul Alexandru Rafila propune ca în scurtul răgaz rămas până la începerea școlii să se facă de urgență o simulare experimentală, cu copii în clase, pentru a vedea cum funcționează măsurile preconizate de autorități, înainte de a lua o decizie finală.
„Cred că cea mai bună idee, pentru o decizie care să fie într-adevăr utilă în prevenirea infecției și pentru a evita alte complicații, ar fi o simulare: cum funcționează o astfel de clasă, să vedem cum se comportă copiii. Putem încerca o zi, două, se pot găsi copii care să fie aduși de părinți, eventual pe bază de voluntariat, și să vedem cum funcționează o astfel de clasă, cum suportă copiii masca timp de 4-5 ore, care sunt elementele care ar putea să apară, pentru că sunt lucruri la care pur și simplu nu ne gândim în acest moment, dar dacă facem o simulare, putem să vedem care sunt punctele slabe, putem să intervenim, să renunțăm, poate, la anumite lucruri pe care le hotărâm acum, pentru că e de preferat să facem lucrurile bine înainte de începerea anului școlar”, a declarat profesorul Alexandru Rafila la Digi24.
Premieră pe litoral: În acest sezon nu au fost toxiinfecții alimentare
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat marţi, la finalul Comandamentului Estival 2020, că în acest sezon nu s-au înregistrat toxiinfecţii alimentare pe litoral, informează un comunicat de presă transmis de DSVSA Constanţa, potrivit Agerpres.
Potrivit bilanţului prezentat la sfârşitul activităţii Comandamentului Estival 2020, în această vară, inspectorii sanitar veterinari au dat amenzi de peste două milioane de lei şi au interzis activitatea la două unităţi alimentare, iar la alte opt funcţionarea a fost suspendată.
OMS: Datele arată o încetinire a răspândirii epidemiei de coronavirus în majoritatea regiunilor
Pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii în întreaga lume, însă cele mai recente date săptămânale publicate marți de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) arată o încetinire a răspândirii epidemiei în majoritatea regiunilor, mai ales pe continentul american, informează Agerpres.
Peste 1,7 milioane de cazuri noi de COVID-19 şi 39.000 de noi decese au fost raportate OMS săptămâna trecută (17-23 august), ceea ce reprezintă o reducere cu 5% a cazurilor, respectiv o scădere cu 12% a numărului de decese comparativ cu săptămâna precedentă (10-16 august).
Această încetinire a fost înregistrată în toate regiunile, cu excepţia Asiei de Sud-Est şi a estului Mediteranei.
Și în România, Institutul Național de Sănătate Publică a publicat marți o analiză care arată o scădere în ultima săptămână (17-23 august) a numărului de cazuri.
Comentarii articol (0)